Výstavy

O Praze v Praze v Nikon Photo Gallery

Termín: 25. 1. - 4. 3. 2018
O Praze v Praze v Nikon Photo Gallery
12. 1. 2018 | 3 minuty čtení

Praha energická, Praha mladá a především Praha tajemná. Soubor přibližně 60 fotografií ukazuje průřez tvorbou Richarda Horáka, držitele několika ocenění v soutěži Praha fotografická a člena Asociace profesionálních fotografů České republiky. Zobrazuje na nich Prahu takovou, jakou ji možná neznáte nebo nevnímáte, přičemž s fotografií Karlova mostu ponořeného do ranní mlhy za rozbřesku se v roce 2016 dostal i do Nikon kalendáře. Výstavu můžete v Nikon Photo Gallery na Újezdě zhlédnout od 25. ledna do 4. března.

Praha tajemná

Tajemná Praha, tak zní název výstavy, na níž budete moci zhlédnout zhruba 60 snímků fotografa Richarda Horáka. Uvidíte na nich i Prahu, kterou běžně nepotkáte, Prahu, jejíž tajemství dosud nejsou vyčerpaná.

Slovy autora: „Miluju svoje rodné město, Prahu, a proto ji tak rád fotím. Nejsem vysloveně ranní ptáče, ale pokud chcete vyfotit Prahu v plné kráse, musíte ji složit poklonu tím, že k ní přijdete v době, kdy se rozednívá, kdy je po ránu mladá, nádherná a ochotná vám svoje kouzlo ukázat alespoň na krátký okamžik... Všude je klid, jen občas se pár opilců vrací odkudsi, ťukají si na čelo, když vás vidí se stativem, zazpívají a potácejí se dál... Fotím Prahu ráno i večer, zdola i shora. Snažím se hledat a občas i nacházím místa, odkud ještě není tolik okoukaná...“

Richard Horák se fotografickému umění učil od svého otce a kolegů fotografů, sám vystudoval stavařinu. Jeho velkým vzorem byl doc. Ing. Jiří Všetečka, který se stejně jako Horák zabýval dokumentováním krás našeho hlavního města. Na výstavě uvidíte snímky pořízené výhradně digitálním fotoaparátem a jedná se o autorovu druhou velkou výstavu - ta první se konala na půdě Senátu České republiky v roce 2014. Od roku 2012 se účastní soutěže Praha fotografická, v níž pravidelně získává ocenění. Fotografuje také pro Arcibiskupství pražské a Pražskou informační službu. V roce 2016 se jeho fotografie Karlova mostu ponořená do mlhy za rozbřesku dostala i do prestižního Nikon kalendáře. Zvítězil také v soutěži Trierenberg Super Circuit v rakouském Linci, a to s fotografií Tajemná Praha.

Od prvních krůčků s fotoaparátem až do profesionální současnosti se spoléhá na fotoaparáty Nikon. Od roku 2016 je Richard Horák členem Asociace profesionálních fotografů České republiky.

Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
DJI Avata 2 Fly More Combo (Single Battery)

Detailní záběry ve velmi vysokém rozlišení 4K, Pohlcující zážitek z letu, Intuitivní ovládání pohybu

25 990,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...