Výstavy

Na vlnách fotografií Václava Šilhy

Termín: 18. 1. - 25. 2. 2018| Místo: Czech Photo Centre
Na vlnách fotografií Václava Šilhy
16. 1. 2018 | 2 minuty čtení

Václava Šilhu asi není třeba důkladněji představovat, jeho fotografie zvířat jsou ukázkou precizního oka a skvělého citu pro okamžik. Pořizuje je na svých cestách po celém světě a právě během nich se rozhodl zaměřit na živočišný druh, o němž věříme, že stojí na vývojovém žebříčku nejvýše, totiž člověka. Od 18. ledna do 25. února se proto můžete v Czech Photo Centru těšit na unikátní fotografie mizejících domorodých kultur Asie, Afriky a Jižní Ameriky a černobílé fotografie z jeho cesty Antarktidou.

Mizející okamžiky

Václava Šilhu si jistě pamatujete z loňského jarního FotoŠkoda Festu. Jeho fotografie zvířat jsou nádhernou ukázkou fotografického citu, v poslední době se ale fotografovo oko zaměřuje především na lidské objekty. Mapuje život pomalu mizejících domorodých kultur v Asii, Africe a Jižní Americe, a právě tyto fotografie můžete zhlédnout na výstavě s názvem Na vlnách fotografie v Czech Photo Centru od 18. ledna do 25. února.

Zdánlivým protipólem těchto snímků jsou černobílé fotografie z Václavovy cesty do Antarktidy, země věčného chladu pověstná nehostinnými podmínkami, která člověku stále klade velké překážky na cestě za poznáním. I tato část matky Země ale zažívá velké změny a velice rychle na ní může dojít k nenávratným změnám. A protože je vše na planetě propojené, zdánlivé protipóly jsou si blíž, než si třeba myslíme.

O fotografických začátcích Václava Šilhy a jeho cestách za skvělými snímky si můžete přečíst v rozhovorech na našem blogu - 1. část a 2. část.

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-
Ruční vyvolání černobílých filmů

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

260,-
LOWEPRO Trekker LT SLX 120 - šedá

Kapacita: 1 bezzrcadlovka s objektivem + 1-2 objektivy, 10'' tablet, Několik kapes na drobnosti a příslušenství, Možno nosit jako sling na zádech nebo na boku

1 890,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...