Výstavy

Honza Řeháček - "Reborn"

Termín: 12. 2. - 24. 2. 2018| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
23. 1. 2018 | 3 minuty čtení

Sledujete na Instagramu fotografie uživatele @kopernikk? Pak si rozhodně nenechte ujít jeho první autorskou výstavu! Věnoval ji fotografiím své čtyřnohé múzy, československého vlčáka Sitky, která ho doprovází na všech cestách a kterou účastníci jeho kurzů důvěrně znají. Soubor Reborn bude v prostorách naší Minigalerie k vidění od 12. do 24. února.

Příběh fotek

Hory a česká krajina vůbec mají pro Honzu Řeháčka zvláštní význam, protože právě tam objevil kouzlo fotografie a její schopnost uchovávat momenty, na které nechce zapomenout. Takové momenty, ke kterým se často vrací a které mu umožňují znovu prožít pocity, které při pořizování snímků měl. Pomáhají mu překonávat těžké chvíle, které v jeho životě nastávají.

"Dělá to tlustou čáru za životem do mých 25 let, který mě poslal na úplný dno, ať už po psychické, fyzické, finanční i materiální stránce. Cestování a focení je vlastně forma mojí terapie, celkové proměny a přehodnocení důležitosti věcí v životě."

Jak říká, v horách vznikají jeho nejdůležitější rozhodnutí, protože právě tam se cítí být natolik svobodný, aby věděl, že "žít je prostě boží a každá minuta tam stojí za to".

Celá výstava se bude věnovat fotografiím Sitky, vlčáka, kterého účastníci jeho kurzu důvěrně znají, protože Honzu doprovází na každé z jeho cest. Najdete tam snímky, které připomínají důležité mezníky jeho života, momenty, "u nichž si přesně vybaví, v jaké fázi se nacházel, čím procházel a čím ho daná fotografie posunula blíž k jeho snu". A ačkoliv mnoho lidí nevěřilo tomu, že fotkami se Sitkou prorazí do fotografického světa, dnes je známou tváří. Výstava je tak i poděkováním těm, kteří ho podporovali tehdy, když si ostatní ťukali na čelo, i ve chvílích, kdy chtěl fotografické řemeslo pověsit na hřebík i on sám.

Celý soubor nazval Reborn jako odkaz na to, jak důležitý mezník v jeho životě představuje doba, kdy fotografii objevil.

Vernisáž se koná v den zahájení výstavy v 17 hodin.

RICOH GR III HDF

Digitální fotoaparát s vestavěným difuzním filtrem, 24,2 Mpx APS-C CMOS snímač, Stabilizace obrazu se 3 osami proti záchvěvům

29 390,-
DJI RS 4 Combo

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

18 790,-
WANDRD ROGUE Sling 3L Black

Materiály odolné proti povětrnostním vlivům, Přední úložná kapsa s klipem na klíče, Spodní popruhy pro láhev s vodou/stativ

3 390,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...