Výstavy

The Burning Man Collection - World On Fire

Termín: 1. 2. - 8. 4. 2018| Místo: Leica Gallery Prague
31. 1. 2018 | 3 minuty čtení

Umělecký festival Burning Man, který se od poloviny 80. let koná uprostřed nevadské pouště, se stal fenoménem. Právě odtud a z méně známějších odnoží konaných v Izraeli a v Jihoafrické republice pocházejí fotografie, na nichž Marek Musil zachycuje festival, kde svoboda dýchá z plných plic a kde je společnost založená na myšlence soudržnosti a respektu k lidem a přírodě. Rozsáhlý triptych můžete zhlédnout od 1. února do 8. dubna v Leica Gallery Prague. V rámci vernisáže proběhne i křest Musilovy knihy.

Celosvětový fenomén

Idea zakladatele festivalu Larryho Harveyho byla, aby festival Burning Man vycházel z principu svobody, vlastního sebevyjádření, zodpovědnosti a ekologických principů, kdy po sobě člověk nezanechává žádnou negativní stopu, a proto si účastníci festivalu musejí všechno, co potřebují, dovézt a po skončení akce zase odvézt. Mezitím se z festivalu stal světový fenomén, na který každoročně zavítá 75 000 lidí z celého světa. Ti mohou obdivovat umělecké instalace a skulptury, k nimž je třeba se dostat blíž skrze písečné víry. Celkovou atmosféru připomínající postapokalyptické sci-fi Mad Max, ale s příznivější vizí budoucnosti, dokreslují i leckdy bizarní masky či alegorické vozy. Festival dostal své jméno podle tradičního spálení dřevěných instalací po konci akce.

Fotografie Marka Musila představují ucelený dokument unikátní akce, jejíž méně známé odnože se konají také v Izraeli (MidBurn) a v Jihoafrické republice (AfricaBurn). Mezi fotografiemi najdete jak snímky odrážející jak autorovo oko reklamního fotografa, tak spontánní reportážní či portrétní fotografie. V rámci výstavy bude představen i reprezentativní katalog, který si po skončení výstavy budete moci volně koupit v distribuci knihkupectví Kosmas.

Marek Musil se začal věnovat fotografii koncem 90. let poté, co odcestoval do Izraele. Po návratu do Prahy se stal asistentem komerčních fotografů a po 4 letech vycestoval do USA, kde sbíral zkušenosti v módní a portrétní fotografii. Následně se profesně vrátil do Prahy, USA se mu ale staly trvalou inspirací, z nichž vznikl např. soubor podvodních fotografií s názvem Underwater Emotion. Jeho další, sedmiletý, projekt ukazuje veřejnosti skrytou tvář módního byznysu. Soubor, který uvidíte na výstavě, vznikl před dvěma lety a jejím cílem je ukázat svébytnou lidskou subkulturu, která se setkává v extrémních pouštních podmínkách tří kontinentů.

Musil je ambasadorem značky Nikon a členem Asociace profesionálních fotografů APF. Má za sebou řadu výstav a jeho zážitky z fotografování festivalu plného žáru, prachu a umění si můžete poslechnout na besedě 5. 2. od 17 hodin.

Fotografie zhotovilo DTP studio Centra FotoŠkoda na profesionálním matném a polomatném papíru gramáže 240g.

Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
Viktor Stoilov - PORTRÉTY

kniha obsahuje portréty Josefa Škvoreckého, Václava Havla, Ludvíka Vaculíka, Ivana Martina Jirouse, Pavla Kohouta, Bohumila Hrabala a mnoha dalších., portréty vznikaly v letech 1988-1990, jazyk: čeština

99,-
CANON EW-53B Sluneční clona pro RF-S 10-18mm

Sluneční clona pro širokoúhlý objektiv Canon, Určeno pro RF-S 10-18 mm f/4,5-6,3 IS STM, Blokuje rozptýlené světlo pronikající do objektivu

490,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...