Produktové novinky

Nepropásněte - poslední fotoaparáty Pentax K-1 s unikátním poměrem cena vs výkon!

8. 2. 2018 | 4 minuty čtení

Využijte poslední šanci na koupi fotoaparátu Pentax K-1, který vyniká řadou vlastností, jaké najdeme (leckdy ani nenajdeme) u fotoaparátů výrazně dražších. Pomyslnou třešničkou každého výprodeje jsou cenová zvýhodnění, která u samostatného těla činí 6 500 Kč a u setu těla a objektivu 28 - 105 mm dokonce 11 800 Kč. Skladové zásoby se tenčí!

Čím Pentax K-1 vyniká nejenom ve své kategorii?
 

Stabilizovaný snímač

Ten kdo ho okusil už prostě nechce jinak. Účinnost má hodnotu 5 EV, což je bezesporu špičková hodnota, která vás, zejména s delšími objektivy, chytne a nepustí. S ní je totiž možné fotografovat z ruky i při ohniscích, kde by byl jinak zapotřebí stativ, monopod. Dále umí detekovat záměrný vodorovný pohyb při panningu. Jeho výhody samozřejmě oceníte i při ohniscích nižších.

 

Se stabilizovaným snímačem se pojí řada nadstandardních funkcí.

Pixel Shift Resolution

Funkce Pixel Shift skládá výsledný snímek ze čtyř snímků, po každé expozici posune obrazový snímač o jeden pixel a to za účelem až neuvěřitelných detailů, které oceníte zejména při tisku větších formátů, výřezech. Kromě perfektních detailů získáte také extrémní barevnou hloubku, vysoký dynamický rozsah a minimální šum. 

Simulace AA filtru

Ta pomocí jemných vibrací, během expozice, eliminuje možnost vzniku moiré. Bez AA filtru (není fyzicky na snímači) dosáhnete hyper-realistických snímků s bohatou tonální škálou a mimořádně vysokým rozlišením. Ovšem jak víme, někdy je low-pass filtr ovšem žádoucí, s K-1 máte možnost volby!

Astrotracer

Funkce vyladěná pro fotografování nebeských těles. Pracuje nejen se stabilizačním mechanismem, ale i s GPS jednotkou, s jejíž pomocí vypočítá pohyb nebeských těles vzhledem k poloze fotoaparátu a synchronizuje pohyb snímače s nebeskými tělesy.

 

Další funkce, které nepatří do standardu kategorie.

Wi-Fi a GPS

Funkce Wi-Fi a GPS asi netřeba nějak podrobněji rozebírat, jsou už notoricky známé, i když velmi často se s DSLR konkurenčních značek pojí pouze v rámci volitelného příslušenství. 

S pomocí Wi-Fi lze přenášet snímky do chytrých zařízení nebo fotoaparát dálkově ovládat, přes aplikaci Image App.

GPS modul umožňující zápis zeměpisných souřadnic do EXIFu snímku nebo sledování trasy, již lze posléze zobrazit v aplikacích, jako je např. Google Earth. Na displeji fotoaparátu si můžete zobrazit také elektronický kompas.

Vodě, prachu a mrazu odolný

U Pentaxu je dobrým zvykem i základní DSLR vybavit tělem, které se nezalekne lecjakého deště (stříkající vody), prachu ani mrazu do -10 stupnů. U K-1 tomu není samozřejmě jinak, vysoká odolnost je základem pro dlouhý a bezporuchový provoz fotoaparátů. Pro zachování těchto vlastností doporučujeme objektivy Pentax s označením WR - které jsou stejně odolné jako Pentaxí těla.

 

Tento výčet funkcí a konkurenční výhod není kompletní, více informací naleznete na produktové kartě fotoaparátu, kde můžete poslední kousky Pentaxu K-1 s výraznou slevou zakoupit.

Pentax K-1 v eshopu

ROLLEI Powerflex 10x

Digitální fotoaparát pro amatéry i poloprofesionály, S 10násobným optickým zoomem, Obrazový snímač Sony IMX415 s 8Mpx

5 990,-
RICOH GR IIIx HDF

Digitální fotoaparát s vestavěným difuzním filtrem, 24,2 Mpx APS-C CMOS snímač, Stabilizace obrazu se 3 osami proti záchvěvům

30 890,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...