22. 2. 2018 | 5 minut čtení

Společnost Tamron právě teď představila telezoom 70-210mm F/4 Di VC USD, tedy objektiv pro full frame snímače s vynikajícím optickým výkonem. Jeho maximální poměr zvětšení činí 1:3.1 Dále zaujme interním mechanismem zoomu, velmi rychlým autofocusem řízeným systémem Dual MPU i účinnou stabilizací VC. Dalším představeným objektivem je střední telezoom 28-75mm F/2.8 Di III RXD. Na oba si již nyní můžete vytvořit předobjednávky!

Tamron 70-210 mm f/4 Di VC USD

Tamron 70-210 mm f/4 Di VC USD v eshopu

Vysoce výkonný teleobjektiv s pevnou světelností F/4

Tamron 70-210 mm f/4 Di VC USDVyužitím dlouholetých know-how společnosti Tamron, která vyvíjí teleobjektivy s proměnlivou ohniskovou vzdáleností, dosahuje model A034 vynikajícího optického výkonu s vysokým kontrastem a rozlišením. Optická konstrukce se skládá z 20 členů ve 14 skupinách, přičemž využívá 3 LD (Low Dispersion) členy s nízkým rozptylem světla, které účinně kompenzují axiální a příčné chromatické aberací. To zajišťuje ostrý a křišťálově čistý obraz v celém rozsahu. Navíc má model A034 pevnou maximální světelnost F/4 v celém rozsahu zoomu, čímž poskytuje perfektní kontrolu nad hloubkou pole a vynikající bokeh. Ve srovnání s teleobjektivy s vysokým clonovým číslem je nový model A034 lehčí (hmotnost pouhých 850g) a kompaktnější (celková délka pouhých 174mm) pro příjemnější a jednodušší přenositelnost..

Poměr zvětšení a minimální zaostřovací vzdálenost

Model A034 se může pochlubit nejvyšším maximálním poměrem zvětšení ve své třídě 1:3.1 a nejkratší* minimální zaostřovací vzdáleností 0,95 m. Kratší pracovní vzdálenost umožňuje fotografům při použití teleobjektivu zachytit blízké snímky malých objektů jako jsou např. květiny.

*Mezi objektivy 70-200mm se světelností F/4 pro full-frame digitální zrcadlovky (od ledna 2018: Tamron)

Vybraná specifikace

  • Tamron 70-210 mm f/4 Di VC USD​Fluorová povrchová úprava
  • Konstrukce odolná proti vlhkosti
  • Kompatibilní s telekonvertory Tamron
  • Kompatibilní s konzolí TAP-in, volitelným příslušenstvím
  • Lehká a snadno uchopitelná objímka se stativovým závitem, která je kompatibilní s rychloupínací destičkou Arca-Swiss
  • Systém elektromagnetické clony je nyní také použit s bajonetem Nikon

Vysoce spolehlivý interní mechanismus zoomu

Díky internímu mechanismu zoomu se fyzická délka modelu A034 během zoomování nemění. Tím se minimalizují změny těžiště a je zajištěn stabilnější provoz a používání. Kromě toho není nutné, aby se fotograf posouval dozadu v omezeném prostoru při fotografování, např. při fotografování zvířat v zoo. Takzvaný “creep zoom” není možný, protože se celková délka objektivu nikdy nerozšiřuje. Navíc konstrukce objektivu poskytuje velmi robustní pocit a neotočný přední člen usnadňuje použití polarizačních filtrů.

Nový řídící systém Dual MPU (Micro Processing Unit)* poskytuje rychlejší a přesnější automatické zaostřování a vylepšenou kompenzaci vibrací

Inovativní řídící systém využívá Dual MPU design s vylepšenou výpočetní kapacitou. Jednotky MPU mají vestavěné výkonné bloky DSP (Digital Signal Processor), které dosahují rychlejšího a přesnějšího výkonu AF a důsledněji kompenzují vibrace. Tato funkce zajišťuje vynikající výkon v noci i při špatných světelných podmínkách.

*Nový řídící systém využívající dvě vysoce výkonné MPU mikroprocesorové jednotky.

Výborný výkon AF

Tamron 70-210 mm f/4 Di VC USDPohonný systém AF u modelu A034 využívá kruhový ultrazvukový motor USD (Ultrasonic Silent Drive) pro vynikající citlivost a rychlé a přesné zaostřování. Navíc je tento nový zoom vybaven mechanismem pro ruční doostřování v režimu automatické ostření AF. Ten umožňuje fotografovi v režimu AF okamžitě provést jemné ruční korekce doostřování bez přepnutí spínače režimů AF/MF.

Vynikající efekt kompenzace vibrací

Nový model A034 je vybaven vlastním systémem stabilizace obrazu VC a dosahuje CIPA úrovně 4EV*. Dokonce i při slabém osvětlení nebo při pomalé rychlosti závěrky si fotografové mohou vychutnávat bezproblémové fotografování z ruky s lehkostí a pohodlím.

*Vyhovující standardům CIPA. Pro Canon: použito s EOS-5DMKIII; pro Nikon: použito s D810.

Tamron 70-210 mm f/4 Di VC USD v eshopu

Tamron 28-75mm F/2.8 Di III 

Tamron 28-75 mm f/2,8 Di III RXDStandardní zoomový objektiv pro full-frame digitální zrcadlovky. Model A036 přináší vynikající optický výkon včetně mimořádné kvality obrazu a krásných efektů rozostření pozadí /bokeh/. Fotografové mohou využívat dynamické širokoúhlé záběry jako nikdy předtím díky minimální zaostřovací vzdálenosti 0,19m při nastavení nejkratší ohniskové vzdálenosti zoomu. Užitečnost a všestrannost jsou vylepšeny kompaktním rozměrem (pouhých 117,8 mm) a nízkou hmotností (550g).

  • kompaktní rozměry a hmotnost
  • minimální zaostřovací vzdálenost 0,19 m 
  • nový vysokorychlostní a přesný pohonný systém AF
  • konstrukce odolná proti vlhkosti a fluorová povrchová úprava proti nepříznivým povětrnostním podmínkám
  • nový krokový RXD motor autofokusu je mimořádně tichý a díky tomu ideální pro nahrávání videa

Tamron 28-75mm F/2.8 Di III  v eshopu

Ruční vyvolání černobílých filmů + digitalizace

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

399,-
LEICA Double Rope Strap - Night SO 100cm

Barva Night, Dvojitý popruh, Pevné horozelecké lano

2 990,-
FUJIFILM Instax SQUARE film Slide

Pro fotoaparáty Fujifilm Instax Square, 10 ks barevných fotografií, Velikost tisku 2×3“ / 5,08×7,62 cm

279,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...