Produktové novinky

PENTAX K-1 Mark II: citlivost ISO až 819200 a Pixel Shift Resolution System II

PENTAX K-1 Mark II: citlivost ISO až 819200 a Pixel Shift Resolution System II
22. 2. 2018 | 7 minut čtení

Pentax dnes představil novou vlajkovou loď své flotily digitálních zrcadlovek. Model Pentax K-1 Mark II svého předchůdce převyšuje v kvalitě obrazu, která byl už u původního modelu naprosto prefektní. Došlo ale také k dalším vylepšením a zlepšením funkčnosti, což výrazně napomohlo k daleko lepší použitelnosti tohoto velice výkonného fullframe přístroje.

Pentax K-1 Mark II

Zařazením nové akcelerační jednotky s procesorem PRIME IV je zajištěn plynulý a vysoce rychlý chod s vynikající redukcí šumu, zvýšenou kvalitou obrazu a super vysokou citlivostí. Systém Pixel Shift Resolution je nejnovější technologií pro super rozlišení s optimalizací výkonu zobrazovací senzorové jednotky — byl aktualizován na Pixel Shift Resolution System II.

Nově vyvinutý režim Dynamic Pixel Shift Resolution dovoluje fotografovi zaznamenávat snímky v super vysoké citlivosti z ruky pomocí detekce mírných výkyvů polohy subjektu během kontinuální expozice. Navíc ke konvenčnímu stylu exponování s použitím stativu, nový inovační režim nabízí fotografovi možnost snímání se super vysokou citlivostí. Fotoaparát je vybaven celou řadou vlastností a funkcí pro optimalizaci kreativity fotografa a příjemné ovládání, včetně spolehlivého těla ze slitiny hořčíku a prachotěsnou a počasí odolnou konstrukcí; optický hledáček s téměř 100% polem záběru pro kontrolu subjektu v reálném čase; sofistikovaný systém Shake-reduction a nastavitelný LCD monitor do různých úhlů pozorování.

Nově začleněná akcelerační jednotka zajišťuje vysokou kvalitu snímků a zobrazovací výkon při super vysoké citlivosti

PENTAX K-1 Mark II je vybaven full-frame CMOS senzorem bez AA filtru (anti-aliasing) s rozlišením přibližně 36,4 Mpx. Nová akcelerační jednotka optimalizuje obrazová data předtím než jsou předány procesoru PRIME IV. Na základě tohoto procesu fotoaparát produkuje kvalitní snímky s minimální hladinou šumu při zachování vynikajícího rozlišení (maximální citlivost ISO je až 819 200). PENTAX provedl kompletní revizi všech parametrů zpracování obrazu, aby odpovídaly reálnému barevnému schématu se speciálním důrazem na tmavě modré a živé zelené barvy.

Pixel Shift Resolution System II pro pokročilé exponování z ruky s technologií super vysokého rozlišení

K  inovačnímu systému Pixel Shift Resolution — technologie super vysokého rozlišení, která využívá vestavěný Shake-reduction mechanismus pro zachycení snímků stejné scény s posunem obrazového senzoru o jeden pixel u každého snímku, které následně spojí do jednoho kompozitního snímku — PENTAX K-1 Mark II používá Pixel Shift Resolution System II, který obsahuje kompletní barevnou informaci pro každý pixel. Při novém režimu Dynamic Pixel Shift Resolution, který lze použít při exponování z ruky, je možno tento systém použít společně s mechanismem Shake-reduction. Fotoaparát má též volbu vypnutí/zapnutí funkce korekce pohybu, která detekuje pohybující se elementy kontinuálně exponovaných snímků.

Vysoce výkonný SR II systém v pěti osách, kompenzace až 5 EV

  1. PENTAX K-1 Mark II je vybaven pětiosým mechanismem SR II (Shake Reduction II)
    Mimo otřesy fotoaparátu způsobené sklopením nebo vybočením, kompenzuje tento pokročilý systém otřesy způsobené horizontálním a vertikálním pohybem (často jsou generovány při makrofotografii) a otřesy fotoaparátu způsobené přetáčením, což je pro Shake-reduction mechanismus instalovaný v těle objektivu obtížné. Rozsah kompenzace je 5 EV. Když je záběr tvořen panoramováním, systém automaticky detekuje směr pohybu fotoaparátu a efektivně řídí jednotku SR.
  2. Inovační simulace filtru AA pro omezení moaré a falešných barev
    Aplikováním mikroskopických vibrací na senzorovou obrazovou jednotku v subpixelové úrovni během exponování snímku, anti-aliasingový simulátor filtru (AA) ve fotoaparátu provede stejný stupeň redukce moaré, jako optický filtr AA. Oproti optickému filtru, který dává vždy stejné výsledky, tento inovační simulátor nechává uživateli možnost vypnout nebo zapnout efekt filtru AA, ale též umožňuje nastavit úroveň tohoto efektu.
  3. Podpůrné funkce pro exponování
    ​Protože SR jednotka ve fotoaparátu má flexibilní konstrukci, která otáčí jednotkou obrazového senzoru do všech směrů, nabízí spoustu užitečných expozičních funkcí, včetně automatické kompenzace horizontu, jemné úpravy kompozice snímku a ASTROTRACER, který s použitím vestavěného GPS modulu, zjednodušuje pokročilou astronomickou fotografii.

Podpůrné expoziční funkce pro efektivní exponování snímků a pohodlné ovládání

  • Operační pomocné LED kontrolky, které lze rozsvítit na čtyřech různých místech těla fotoaparátu — nad bajonetem, za monitorem LCD, u slotu pro paměťovou kartu a u koncovky pro připojení kabelové spouště — usnadňuje výměnu objektivu a paměťové karty, nasazení a odpojení kabelové spouště a ovládání tlačítek v noci a při slabém osvětlení.
  • Funkce aretace tlačítek, která zabraňuje náhodné nechtěné operaci čtyřcestného přepínače a dalších tlačítek spojených s ovládáním expozice.
  • Smart Function dovoluje uživateli rychle vybrat a nastavit požadované funkce pomocí kolečka funkcí a kolečka nastavení v horním panelu fotoaparátu, bez potřeby vstupu na obrazovku s menu na LCD monitoru.
  • Funkce přizpůsobení ovládacího panelu, která umožňuje uživateli změnu seznamu a polohy na obrazovce s menu.

Další vlastnosti

  • Vysoce efektivní DRII (Dust Removal II) mechanismus pro odstraňování prachu z obrazového senzoru pomocí ultrazvukových vibrací.
  • Režim výřezu s možností nastavení na AUTO, FF (Full Frame), APS-C a 1:1
  • Spojení s bezdrátovou LAN pro ovládání pomocí smartphonů a tabletů, přenosu zaznamenaných snímků a ovládání na dálku.
  • HDR (High Dynamic Range) expoziční režim formátu RAW s doplněním dat, použitelný při exponování z ruky
  • Režim Hyper Program, vyvinutý firmou PENTAX, který dovoluje nastavit požadovaný čas závěrky a clony použitím předního a zadního e-kolečka, při udržení správné expoziční úrovně. To eliminuje potřebu otočení kolečka režimů při přepnutí na režim Tv nebo Av a reaguje na tvůrčí záměry fotografa
  • Dvojí slot SD pro flexibilní použití paměťových karet (kompatibilní s SDXC UHS-1 class in SDR104)
  • Kompenzace různých parametrů: zkreslení objektivu, laterální chromatická odchylka, difrakce a úroveň jasu v okrajích snímku. Kompenzace periferního světla obrysů při zpracování formátu RAW.
  • Funkce času B s časovým spínačem pro zlepšení ovladatelnosti při expozici časem B.
  • Kompatibilita se softwarem PENTAX Image Transmitter 2 (aktualizace softwaru je požadovaná na oficiálních webových stránkách RICOH IMAGING ) . Digital Camera Utility 5 software (poslední verze) je přiložena v balení.

SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-
GODOX spoušť rádiová s časosběrem TR-S2 pro Sony

Rádiová spoušť pro fotoaparáty Sony, Vhodné k pořízení časosběrů, Pár vysílače a přijímače

1 690,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...