Výstavy

Richard Horák, Michal Houdek, Ondřej Neff - "Tři za tři na Islandu"

Termín: 26. 2. - 10. 3. 2018
23. 2. 2018 | 2 minuty čtení

Jak to dopadne, když se sejdou tři fotografové na stejném místě se stejnou technikou? Richard Horák, Michal Houdek a Ondřej Neff vyrazili otestovat Nikon D850 na fotogenický Island s cílem odpovědět si na tuto otázku. A jaký je výsledek? To můžete zhodnotit od 26. února do 10. března, kdy budou v naší Minigalerii viset fotografie z jejich cesty. S autory se můžete potkat také při vernisáži v den zahájení výstavy od 17 hodin.

Tři za tři na Islandu

Island je v poslední době velmi navštěvovaná země. Není těžké najít fotogenické lokace a fantastické úhly záběru. Když se sejdou tři fotografové na stejném místě, ve stejný čas a se stejnou výbavou, budou mít stejné záběry? Richard Horák, Michal Houdek a Ondřej Neff se sem na tři dny vypravili otestovat fotografickou výbavu Nikon, konkrétně fotoaparát Nikon D850. I když se za tak krátkou dobu dá stihnout velmi málo - přeci jen je Island velká země a vzdálenosti mezi jednotlivými lokacemi jsou velké - navštívili všichni tři fotografové jedny z nejlákavějších lokací a podívali se na ně každý svým okem.

Místní podmínky jsou poměrně složité, protože začátkem listopadu se rozednívá po deváté hodině ráno a naprostá tma padne kolem čtvrté, čemuž je třeba se přizpůsobit. Navíc, na každé lokaci je i mimo hlavní sezonu obrovské množství fotografů a najít si moment, kdy před vodopádem nebo na letadle neskáče pět turistů, kteří touží po unikátním záběru, vyžaduje trpělivost. Všichni tři po zhodnocení fotografií usoudili, že výběr snímků si zaslouží sdílení ve vyšším rozlišení, než dovoluje Instagram. Vítejte na výstavě Tři za tři na Islandu.

Vernisáž se koná 26. 2. v 17 hodin v prostorách Minigalerie.

Ruční vyvolání černobílých filmů + digitalizace

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

399,-
Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
Expresní fotokniha v měkké vazbě

ručně vázaná vazba pro otevření bez záhybů, automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...