Výstavy

Tělo jako znak

Termín: 28. 2. - 1. 4. 2018| Místo: Czech Photo Centre
Tělo jako znak
28. 2. 2018 | 3 minuty čtení

Tělo či tělesnost navzdory zdánlivě jednoznačnému názvu umožňuje spojit fotografy různých žánrů. Lze ji pojmout jak obvyklým estetickým způsobem, tak z pohledu osobnostních, partnerských či sociálních otázek. Na výstavě předních českých výtvarných fotografů v Czech Photo Centru si jednotlivá pojetí budete moci prohlédnout od 28. 2. až do 1. 4. 2018.

Tělo tradiční i netradiční

Kromě tradičních žánrů zaměřující se na estetickou a erotickou rovinu si v rámci výstavy budete moci prohlédnout také díla řešící osobnostní, partnerské či sociální otázky. Můžete se také zúčastnit komentované prohlídky, na níž se seznámíte se smyslem, filosofií a formami výtvarné fotografie. Můžete zde spatřit díla následujících autorů: Marián Beneš, Dorothea Bylica, Miloš Fic, Hana Hamplová, Jiří Hanke, František Heusler, Dominika Hrubá, Josef Husák, Jiří Jírů, Rudolf Jung, Olga Kalašová, Vladimír Kozlík, Dominika Kubišová, Mária Kudasová, Zdeněk Lhoták, Pavel Mára, Jan Neubert, Jan Pohribný, Stanislav Pokorný, Rudo Prekop, Roman Sejkot, Petra Skoupilová, Hana Major, Sládková Vasil Stanko, Jiří Tondl a Petr Zhoř.

Asociace profesionálních fotografů

Asociace profesionálních fotografů České republiky vznikla 22. ledna 1990 jako sdružení profesionálních a tvůrčích fotografů a přímo navazuje na činnost fotografické sekce bývalého Fondu výtvarných umění a Svazu výtvarných umělců. Jejím cílem je vytváření podmínek pro svobodnou tvorbu s uměleckým přínosem a na vyspělé technické úrovni. V současnosti sdružuje přes 100 stálých a 11 čestných členů.

Kromě řady dalších aktivit se APF podílí např. na kongresech Federace evropských profesionálních fotografů, výstavách či soutěžích, kde členové APF získali již mnoho ocenění. V rámci členství se také mohou ucházet o evropský certifikát QEP (Qualified Evropean Photographer), který se uděluje na základě předložených prací. Dodnes na tento certifikát dosáhlo 16 členů APF.

Také již 14 let uděluje cenu Osobnost české fotografie, která je určena osobnosti spojené s fotografií, která v průběhu kalendářního roku zásadním způsobem přispěje ke kvalitě, rozvoji nebo propagaci české tvůrčí fotografie u nás či v zahraničí. Uděluje také cenu Osobnost české fotografie - za dlouhodobý přínos fotografii. V rámci výstavy proběhne slavnostní předání právě ceny Osobnost české fotografie, a to 28. 3. od 14 hodin.

SONY CFexpress 480GB TOUGH Typ B

Úložná kapacita karty 480 GB, Max. rychlost čtení: 1850 MB/s, Max. rychlost zápisu: 1750 MB/s

9 590,-
PEAK DESIGN Slide COYOTE - popruh

Lze nosit jako popruh přes rameno nebo řemínek na krk, Na kompaktní bezzrcadlovky (CSC, mirrorless) nebo DSLR, Nastavitelná délka pásku od 99 do 145 cm

1 990,-
PEAK DESIGN Slide Lite COYOTE - popruh

Noste jako popruh přes rameno nebo řemínek na krk, Pojme kompaktní zrcadlovky nebo zrcadlové fotoaparáty, Nastavitelná délka od 99 do 145 cm

1 790,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...