Výstavy

Jsem unikát

Termín: 8. 3. - 15. 4. 2018
5. 3. 2018 | 2 minuty čtení

Každý z nás je svým způsobem unikát. Soubor Jsem unikát Lucie Vyskočilové zachycuje talentované lidi, kteří se vymanili ze systému a žijí svůj sen, a to stejně originálním způsobem, jak originální jsou sami vyfotografovaní. Jedním z důležitých aspektů Luciiny práce je totiž vystihnutí jejich osobnosti. Na její projekt se můžete v Nikon Photo Gallery podívat od 8. března do 15. dubna 2018.

Fotografka z vášně

Cesta Lucie Vysloužilové (nar. 1985) k fotografii nevedla přes fotografickou školu, ale přes volání po práci, která jí bude zároveň i koníčkem. Vystudovala Mediální a komunikační studia na Univerzitě Karlově a v roce 2011 odjela do Kalifornie na kurz instruktorky bikram jógy. Právě tento moment považuje ve své kariéře fotografky za zlomový. Během sedmi let se od rodinných a lifestyle portrétů vyprofilovala až k fashion a komerční fotografii, které se nyní věnuje. Nejvíce si cení projektů, které mají přesah za fotografii samotnou, jako bylo třeba focení kalendáře pro České dráhy, v rámci něhož zmapovala nejdůležitější události 100 let samostatného Československa.

„Při focení jsou pro mě zásadní dvě věci. První je práce s člověkem. Přijde mi extrémně důležité se na fotografovanou osobu „nacítit”, vytáhnout její osobnost a zachytit ji v nejkrásnější poloze. Druhou, neméně důležitou záležitostí, je dostat do fotky emoci, dynamiku, příběh."

Luciiny fotografie jsou charakteristické nenuceným uměleckým dojmem a důležitý prvek tvoří pohyb. Ten do nich vkládala nejprve přes jogínky, jejichž prostředí dobře znala, později se k nim přidaly i dynamičtější baletky a tanečnice. V létě 2016 tak v New Yorku, kam alespoň jednou ročně jezdí za inspirací, nafotila soubor fotografií pro svou první výstavu New York vibes. Současná výstava zachycuje výjimečné a talentované lidi, kteří žijí svůj sen.

Výstavu můžete v Nikon Photo Gallery navštívit od 8. března do 15. dubna 2018.

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...