Výstavy

Jaroslav Hora - "8555 aneb Od vesterálských velryb po kambodžské rybáře"

Termín: 9. 4. - 21. 4. 2018| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
3. 4. 2018 | 2 minuty čtení

Jaroslava Horu možná znáte našeho lektora a jako autora skvělých snímků zachycujících krajinu či život v zemích po celém světě. Právě ty nejlepší snímky z jeho cest můžete od 9. do 21. dubna spatřit v prostorách naší Minigalerie. Ale za následky neručíme, protože dost možná změníte cílovou destinaci na letošní dovolenou. :) Vernisáž výstavy proběhne 9. dubna od 17:00 hodin.

O autorovi

Jaroslav Hora začal fotografovat už v 11 letech, kdy poprvé okusil kouzlo analogové fotografie. Naplno mu propadl před 14 lety, kdy s bývalým kolegou začal fotografovat především pro státní správu či hotely nebo vytvářet webové stránky. Dlouho se věnoval 360° virtuálním prohlídkám a pro radost fotil krajinu, akty a portréty. Záhy začal také spojovat cestování a fotografování s touhou zprostředkovat ostatním lidem podobné zážitky, jaké nasbíral sám, a organizovat fotoexpedice. Jeho první destinací bylo Thajsko, ale po návratu závažně onemocněl.

Touhu po fotografování v době, kdy se nemohl vydat za hranice, začal naplňovat v ateliéru a rozhodl se také předávat své zkušenosti začínajícím fotografům. Proto ho dnes můžete potkat jako lektora u nás v Centru FotoŠkoda. Před dvěma lety se opět vydal poznávat cizí kraje a zamířil do Norska, Německa, Dánska či Švédska. Loni dokonce založil cestovní kancelář Czech Photo Travel zaměřující se na fotografy a cestovatele. Dnes s ním tak můžete vyrazit na fotovýletyfotoexpedice do nejrůznějších koutů České republiky i světa a nabídka fotogenických destinací bohatých na zážitky se bude v letošním roce nadále rozšiřovat. Na výstavě můžete spatřit snímky pořízené v Norsku, Dánsku, Švédsku, Itálii, Německu, Holandsku, Thajsku, Kambodži a na Madeiře.

Ruční vyvolání černobílých filmů

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

260,-
Foto na kapa desce bez laminace

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 30 x 90 cm

141,-
FUJIFILM Instax MINI 99 obal černý

Pouzdro pro Fujifilm Instax Mini 99, Zabraňuje poškození objektivu a těla, Chrání před prachem a poškrábáním

599,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...