Výstavy

Orgasmické portréty Petra Jedináka

Termín: 17. 4. - 21. 4. 2018| Místo: Tančící dům
Orgasmické portréty Petra Jedináka
16. 4. 2018 | 3 minuty čtení

Portréty žen v jejich nejintimnějších chvílích, nahé ženy jako součást živé expozice, technologie skleněných desek a Petr Jedinák. To jsou prvky, které dohromady tvoří výstavu s názvem Orgasmické portréty. Za tři roky práce na projektu jich vzniklo několik set a výběr z nich můžete pouze tento týden do soboty 21. dubna zhlédnout v Tančícím domě.

Unikátní námět, unikátní materiál

Od 17. do 21. dubna máte možnost jako součást Výstavy nahých žen Voayer v Tančícím domě zhlédnout unikátní výstavu orgasmických portrétů Petra Jedináka. Bude možné ji navštívit pouze v malých skupinkách po omezený čas a s rezervací na konkrétní čas. Kromě portrétů totiž budou jako součást živé expozice přítomné i nahé ženy, z nichž mnohé najdete i na Jedinákových portrétech. A co ho vůbec přimělo zpracovat soubor s tímto námětem?

Své partnerky jsem při orgasmu pozoroval vždy, dlouho mi to však nepřišlo jako výtvarný námět hodný zpracování. Pak jsem měl jsem přítelkyni, která se při orgasmu změnila v někoho úplně jiného. To podnítilo mé hlubší zkoumání.

Výstava je unikátní hned z několika důvodů: díla Petra Jedináka zachycují ženy v jedné z nejintimnějších chvilek a navíc na historickou technologií skleněných desek. Spojení námětu a technologie vnímá jako velice úzce propojené:

Mokrý kolodiový proces mi umožňuje vytvořit jediný originál, do kterého už nemohu nijak zasáhnout. Stříbrná vrstva, která byla svědkem mimořádného okamžiku, zůstává na skle navždy zakletá. Vytvářím tak magický fetiš, pokud věříte, že fotografie dokáže zachytit lidskou duši. Snažím se vrátit fotografii její věrohodnost, pravdivost, a tajemství. Prostě všechno to, co díky novým technologiím ztratila.

O autorovi

Petr Jedinák se narodil v roce 1963 a je významným českým fotografem a portrétistou. 17 let pro časopis Reflex tvořil portréty známých osobností, jichž má na kontě stovky. V současnosti se ve své tvorbě zaměřuje na intimní emoce a zachycení osobnosti lidí v nejhlubších soukromých okamžicích.

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-
SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...