Výstavy

Kus arménské duše

Termín: 13. 6. - 12. 8. 2018| Místo: Czech Photo Centre
Kus arménské duše
11. 6. 2018 | 3 minuty čtení

V létě bude v Czech Photo Centru k vidění výstava Josefa Bosáka nazvaná Piece of Armenian soul, Kus arménské duše. Najdete na ní silné snímky lidí prožívajících chvíle smutku a bolesti, ale i veselí a radosti, kteří navzdory utrpení způsobenému rozhodováním politiků a náboženskými konflikty zůstávají přátelští a pohostinní.

Lidé Náhorního Karabachu

Na letní výstavě v Czech Photo Centru se přeneseme na Kavkaz, do Náhorního Karabachu. Fotograf Josef Bosák zde po několik let fotografoval tváře starých lidí, kteří pamatují hrůzy genocidy a občanských válek, ale i mladých lidí a malých dětí. Zachytil je při práci, zábavě, doma, ale i v místní polorozpadlé a velmi zanedbané nemocnici. Sám autor se k výstavě nesoucí název Piece of Armenian soul vyjadřuje takto:

„Zaujala mě atmosféra jejich kostelů, kam pravidelně pokorně chodí za svou vírou, i hřbitovy, kde ukládají své mrtvé. Mým cílem nebylo pouze reportážní zachycení okamžiku, ale pokus o vlastní zobrazení a zvěčnění toho, co jsem viděl svýma očima a cítil na vlastní kůži při setkání s obyvateli této země. Viděl jsem utrpení celého těžkého života, vyryté do tváří starých lidí, cítil jsem bolest s nemocnými uprostřed oprýskaných nemocničních zdí, ale slyšel jsem i smích z úst dětí a viděl radost v očích mladých dívek a chlapců, s kterými jsem se potkal."

Josef Bosák s fotografováním začal v roce 2003 a v roce 2007 poprvé navštívil zakavkazskou Arménii. Ta mu natolik učarovala, že začala udávat směr jeho fotografickému směřování a další cesty podnikl právě sem. Soustředí se na sociální reportáž a v průběhu 3 let několikrát navštívil karabašskou nemocnici, v níž pořídil emočně silné snímky, které zaujaly porotu na mezinárodních fotografických soutěžích. Díky nim a dalším fotografiím z těchto lokalit získal titul AFIAP a EFIAP.

Při nedávné návštěvě Arménie se stal svědkem sametové revoluce, která ke kormidlu země přivedla vůdce opozice Nikola Pašinjana.

Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
LOWEPRO Trekker LT SLX 120 - šedá

Kapacita: 1 bezzrcadlovka s objektivem + 1-2 objektivy, 10'' tablet, Několik kapes na drobnosti a příslušenství, Možno nosit jako sling na zádech nebo na boku

1 890,-
PEAK DESIGN Slide Lite COYOTE - popruh

Noste jako popruh přes rameno nebo řemínek na krk, Pojme kompaktní zrcadlovky nebo zrcadlové fotoaparáty, Nastavitelná délka od 99 do 145 cm

1 790,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...