Výstavy

Svět Alexe Webba

Termín: 22. 6. - 26. 8. 2018
Svět Alexe Webba
18. 6. 2018 | 2 minuty čtení

Tvorba Alexe Webba je rozmanitá a různorodá. Ve své fotografické kariéře pořizoval jak černobílé, tak barevné snímky. U těch barevných setrval již 30 let a právě výběr těch nejlepších, na nichž je zachycená Indie, Haiti či Kuba a Mexiko, si můžete od 22. června do 26. srpna 2018 prohlédnout v Leica Gallery Prague.

Cesta kolem světa s Alexem Webbem

Tvorba Alexe Webba pokrývá více než 40 let lidské historie. Ač zpočátku fotil černobíle, relativně záhy přesunul svou pozornost k barevné fotografii, u níž setrval již 30 let - a výběr těch nejlepších snímků za tuto dobu si od 22. 6. do 26. 8. 2018 můžete prohlédnout v Leica Gallery Prague. Nechává se inspirovat světlem, barvami či atmosférou tropů a hledá motivy v ulicích různých koutů světa. Na jeho fotografiích můžeme vidět nejen každodenní život, ale i enigmatické momenty, které hraničí se sociopolitickou tematikou.

Na výstavě tak můžete spatřit snímky z Indie, Řecka, Grenady, Haiti a především fotografie z Kuby a Mexika, které tvoří stěžejní témata jeho dvou knih: La Calle a Violet Isle. Na druhé z nich spolupracoval se svou manželkou, rovněž fotografkou, Rebeccou Norris Webb.

Narodil se 5. května 1952 v San Franciscu a fotografie ho lákala již od mládí. Studoval literaturu a historii na Harvardově univerzitě a v roce 1972 absolvoval Apeiron Photo Workshop v newyorském Millertonu. Od té doby pracuje jako fotograf na volné noze a jeho snímky tisknou prestižní magazíny. Od roku 1979 je členem agentury Magnum. Za svou činnost obdržel mnoho ocenění, mj. například Leica Medal of Excellence (2000), Medaili Davida Octavia Hilla (2002) nebo Guggenheimovo stipendium (2007). Při práci používá fotoaparáty Leica M.

SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-
PEAK DESIGN Cuff COYOTE řemínek na zápěstí

Zajišťuje fotoaparát nebo dalekohled na zápěstí, Nastavitelné na velikost zápěstí, Příjemné materiály - nylon, kožený popruh

990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...