Produktové novinkyLeica

Leitz Park vkročil do nové etapy a představil nové a limitované produkty Leica

22. 6. 2018 | 5 minut čtení

Komplex Leitz Park otevřel novou část a na počest tohoto významného kroku vytvořil hned tři limitované edice různých fotoaparátů a představil několik dalších produktových novinek. Byla také odhalena socha zrcadel od českého umělce Rudolfa Burdy, a protože jsme byli u toho, přinášíme vám informace a fotografie z první ruky!

Návštěva v srdci značky Leica

U příležitosti rozšíření komplexu Leitz Park, kde můžete navštívit třeba muzeum, továrnu nebo budovu postavenou na oslavu výročí 100 let založení značky Leica, spatří světlo světa hned 3 limitované edice vybraných modelů fotoaparátů a další prémiové produkty. Jak to nyní ve Wetzlaru vypadá? V zastoupení Martina Škody jsme se tam byli podívat a přivezli vám několik kousků z limitované edice do Leica Boutique k nám do Prahy!

Leica M10 Zagato

Leicu M10 vám jistě nemusíme dlouze představovat. Nejtenčí dálkoměr řady M s 24 Mpx snímačem, procesorem Maestro II, vyrovnávací pamětí o velikosti 2 GB, 3" LCD displejem s rozlišením 1,04 milionů bodů a novým otočným voličem ISO je skutečnou chloubou konstruktérů z dílny Leica. Nyní se vám ale představuje limitovaná verze perfektní M10 - M10 Zagato.

Stojí za ní dr. Andrea Zagato, majitel automobilové značky Zagato, který tento jedinečný kousek vlastnoručně navrhl. A protože značka Zagato proslula také inovativním použitím hliníku v automobilovém průmyslu, také vnější plášť a ovládací prvky jsou vytvořené z hliníku, což o celých 70 gramů snižuje hmotnost přístroje. Namísto kůže nyní na těle najdete jemné linie drážek a spolu s červeným tlačítkem spouště propůjčují celému modelu zcela jedinečný vzhled. V edici Zagato je k tělu připevněný objektiv Summilux 35 mm f/1.4 a její součástí je i dalekohled Zagato 8x32, který je ve stejném jedinečném designu a který bude mít doma pouhá tisícovka šťastných na celém světě. Na spodní straně najdete vyryté unikátní sériové číslo: modelů v edici Zagato je vyrobených pouhých 250 na celém světě. A ta nejlepší zpráva na konec - jeden kousek této limitované edice bude na šťastného majitele čekat i u nás v obchodě!

chci leicu m10 ve stříbrné barvě         chci leicu m10 v černé barvě

Leica D-Lux a Leica Q

Leica si udělala radost limitovanými edicemi také modelů D-Lux a Q. Ozdobila je výraznými prvky zdůrazňujícími jedinečnost příležitosti jejich vydání a od každého z nich vyrobila pouhých 50 kusů. 2 přístroje D-Lux budete moci pořídit i u nás v Leica Boutique.

Limitovaná série modelu D-Lux

chci leicu d-lux      chci leicu Q

Leica C-Lux

Při otevření nové části komplexu Leitz Park byl představený také zcela nový kompakt, Leica C-Lux. Vyniká kombinací rychlosti, intuitivního ovládání a stylového designu, který splní i ta nejnáročnější přání. K tomu navíc nabízí 20 Mpx snímač, 4K video, dotykový displej  a 15násobný optický zoom. Díky kontinuálnímu snímání o rychlosti až 10 snímků za vteřinu vám neunikne vůbec nic, co budete chtít zachytit.

Model C-Lux nenabízí jenom technickou preciznost, ale také nápaditý design, barevné ladění do jemně zlaté a půlnoční modři a řadu doplňků včetně popruhů a vintage pouzder, které z něho učiní elegantního společníka pro každou příležitost.

chci zlatou leicu c-lux      chci modrou leicu c-lux

Hodinky Leica L1 a L2

Kromě fotoaparátů byly ve Wetzlaru představené také hodinky Leica L1 a L2, které vznikly přímo na místě a mohou se tak pyšnit známkou Made in Germany. Za návrhem nestojí nikdo menší než dr. Achim Heine, který léta dozírá na design fotoaparátů Leica a zná ho do detailu. To je patrné i na hodinkách, které se honosí bezpočtem prvků a předností odkazujících ke značce Leica.

Hodinky se natahují pomocí nově vyvinutého manuálního mechanismu. Hodinkový strojek je uschován v elegantním pouzdře z nerezové oceli a vypouklé sklíčko připomíná čočku objektivu. Je z obou stran pokryté antireflexními vrstvami. Sklíčko a zadní kryt jsou navíc vyrobené ze safírového křišťálu odolného vůči poškrábání.

Česká stopa ve Wetzlaru

Mezi novinkami v komplexu Leitz Park najdeme i připomínku na český design. Je jím nově vztyčená zrcadlová socha od Rudolfa Burdy. Tvary zrcacel jsou vypouklé a připomínají nám principy fotografování, o něž jde v Leitz Parku především. Na další fotografie sochy se můžete podívat v galerii.

Vyvolání černobílých negativů + digitalizace

vyvolání kinofilmů (135) i svitkových filmů (120/220) + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
MANFROTTO Advanced Befree Backpack III

prostor pro digitální zrcadlovku s objektivem + 6 dalších objektivů, kapsa na notebook nebo tablet, kapsa na stativ

3 590,-
EASYPIX KiddyPix Blizz růžový

dětský fotoaparát s předním (2 Mpx) a selfie (0,3 Mpx) objektivem, v balení pevné pouzdro, 2" displej na prohlížení a zdobení fotografií

1 490,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...