Výstavy

Erika Valkovičová: "Sváteční ostrovy"

Termín: 30. 7. - 11. 8. 2018
16. 7. 2018 | 4 minuty čtení

Od pondělí 30. 7. do soboty 11. srpna se v naší Minigalerii můžete přenést do dalekého Tichomoří a díky snímkům Eriky Valkovičové nasát vánoční atmosféru Velikonočního ostrova a velikonoční atmosféru Vánočního ostrova. Máte tak jedinečnou příležitost podívat se za oceán a neopustit přitom centrum Prahy.

Vánoce na Velikonočním, Velikonoce na Vánočním ostrově

Erika Valkovičová je nezávislá fotografka původem ze Slovenska. Vystudovala management, později získala titul MBA v Berlíně a pracovní příležitosti ji přivedly do Prahy, kde žije už více než deset let. Strukturální změny v korporaci, k nimž došlo v roce 2012, přijala jako osobní výzvu a osamostatnila se. Nabytá svoboda přinesla příležitost cestovat a později se zrodilo nadšení pro fotografování. Její zálibou je návštěva měst Světového dědictví a od roku 2017 je členem mezinárodního týmu fotografů OUR PLACE, který je oficiálním partnerem UNESCO.

Erika je držitelem Národní ceny Slovenska v Sony World Photography Awards 2018 a taktéž získala několik dalších ocenění ve světových fotografických soutěžích. Její tvorba zrcadlí vášeň pro cestování a lásku k přírodě. 

„Vánoční svátky 2017 jsem strávila na dalekém Velikonočním ostrově v Chile, kde se zrodila bláznivá myšlenka strávit Velikonoce na opačném konci světa – na Vánočním ostrově v Austrálii! 
Tato výstava je věnována těmto jedinečným, od sebe velice odlišným ostrovům, které dostaly jména dle svátků, během nichž byly objeveny námořníky. Tajuplný Velikonoční ostrov je známý záhadnými sochami Moai, jež jsou symbolem tohoto ostrova, a Národní Park Rapa Nui je zapsaný na Seznamu světového dědictví UNESCO. Vánoční ostrov, který leží v Indickém oceánu mezi Indonésií a Austrálií, proslul každoroční masovou migrací více než 120 milionů červených krabů, která probíhá v zimních měsících. V blízkém budoucnu bych se chtěla vrátit na tento překrásný ostrov právě během této migrace. Kdoví, možná někdy o Vánocích!“

Srdečně vás zvu na fotografickou prohlídku těchto "svátečných ostrovů"!

  • Fotografická technika: Canon 5DMKIV, Canon 5DSR, Canon 6D, objektivy Canon, Sigma, Samyang
  • Její portfolio naleznete na www.lpontour.com.

Christmas on Easter Island, Easter on Christmas Island

Erika Valkovičová is an independent photographer from Slovakia. She graduated in management and later gained an MBA degree in Berlin, and then work opportunities brought her to Prague, where she has been living for more than ten years. She accepted the structural changes in her corporation that took place in 2012 as a personal challenge and became a freelancer. The freedom she acquired provided her with the opportunity to travel, from which her enthusiasm for photography was born. She likes visiting World Heritage Sites and, since 2017, she has been a member of the OUR PLACE international team of photographers, which is an official partner of UNESCO.

Erika won the Slovakia National Award at Sony World Photography Awards 2018 and has also received several other awards at global photographic competitions. Her work reflects both her passion for travel and fascination with nature.

“I spent the Christmas of 2017 on the far-away Easter Island of Chile, where my crazy idea of spending Easter at the opposite end of the world – on Australia’s Christmas Island – was born!
This exhibition is dedicated to these unique, yet very different islands, named after the holidays on which they were discovered by seafarers. The mysterious Easter Island is known for the enigmatic Moai statues that symbolize this island, and the Rapa Nui National Park is a UNESCO World Heritage Site. Located in the Indian Ocean between Indonesia and Australia, Christmas Island is famous for its annual mass migration of more than 120 million red crabs which takes place in the winter months. It is during this migration that I would like to return to this beautiful island in the near future. Who knows, maybe at Christmas?”

I would like to invite you to a photographic tour of these "festive islands"!

  • Photo gear: Canon 5DMKIV, Canon 5DSR, Canon 6D, Canon, Sigma and Samyang lenses
  • Her portfolio can be viewed at www.lpontour.com.
Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
FUJIFILM Instax MINI 99

Tiskne fotografie o rozměru 5,08 × 7,62 cm, 5 režimů s automatickou expozicí, 6 barevných efektů

4 999,-
DJI RS 4

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

14 390,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...