Výstavy

Marek Holoubek, Vojtěch Kubec, Jiří Štarha - "Na vlnách hudby"

Termín: 13. 8. - 25. 8. 2018| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
2. 8. 2018 | 3 minuty čtení

Hudební rytmy, světelné efekty a energie proudící z pódia k publiku i z publika na pódium. Takový je denní chléb koncertního fotografa a letní hudební festivaly přímo volají po tom, abyste ho sami zakusili. Od 13. do 25. srpna si v naší Minigalerii můžete prohlédnout tři různé pohledy na koncert, a to očima talentovaných mladých fotografů Marka Holoubka, Vojty Kubce a Jiřího Štarhy. Načerpejte inspiraci pro svou vlastní tvorbu a svezte se s námi na vlnách hudby!

Hudba z různých pohledů

Léto je kromě plážových radovánek také časem protančených nocí a hudebních festivalů. Vystoupení kapel nejsou jen hudebním, ale také (a pro fotografa snad ještě více) vysoce vizuálním zážitkem. Světlo dokresluje tóny písní a jejich atmosféru a pro fotografa je spolu s energií, kterou ze sebe umělci během vystoupení vydávají, zdrojem nekonečné inspirace. Tato výstava vzdává hold umění koncertní fotografie.

Můžete zhlédnout tvorbu tří nadaných českých fotografů, kteří zvěčňují vystoupení známých i doposud méně známých, českých i zahraničních hvězd hudební scény: Marka Holoubka, Vojty Kubce a Jiřího Štarhy

Vystudovaný reklamní fotograf Marek Holoubek fotí již řadu let a fotka je pro něj prací i koníčkem. Tím největším je pro něj právě koncertní a krajinářská fotografie. Spolupracuje s internetovými médii, jako jsou Headliner nebo iReport.cz, a také se značkou Nikon.

O Vojtovi Kubcovi můžeme říct, že je fotícím hudebníkem. Při focení koncertů tak propojuje své dva světy a čeká na okamžik, který nejlépe vystihne dění na pódiu. Všechno, co zná, se naučil samostudiem a na kurzech, a nyní své zkušenosti předává dál i jako lektor v Centru FotoŠkoda.

Jiří Štarha má ke koncertní fotografii blízko nejen proto, že jeho srdeční záležitostí je reportáž, ale také proto, že je stejně jako Vojta sám muzikantem. Díky tomu dokáže performující umělce přečíst a počkat si na ten správný okamžik. Od roku 2015 je oficiálním koncertním X-photographerem značky Fujifilm a můžete ho potkat i na kurzu pořádaném v Centru FotoŠkoda.

Žánr je všem třem společný, každý z nich ovšem snímky tvoří nezaměnitelným rukopisem. V prostorách naší Minigalerie se tak můžete přesvědčit o tom, že když tři fotí totéž, není to totéž

Vernisáž se koná 15. 8. od 17 hodin.

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-
FUJIFILM Instax MINI 99

Tiskne fotografie o rozměru 5,08 × 7,62 cm, 5 režimů s automatickou expozicí, 6 barevných efektů

4 999,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...