Výstavy

Cecil Beaton, fotograf královen

Termín: 12. 6. - 7. 10. 2018
Cecil Beaton, fotograf královen
8. 8. 2018 | 2 minuty čtení

Cecil Beaton patří k nejznámějším britským fotografům minulého století. Byl svědkem soukromých okamžiků britské královské rodiny, působil jako fotograf-špion za druhé světové války a před jeho objektivem stanuly mnohé významné tváře politického a kulturního světa. Na výstavě v Muzeu Kampa se čeští návštěvníci mohou vůbec poprvé s tvorbou tohoto legendárního fotografa komplexně seznámit.

Komplexní pohled na jednoho z neslavnějších britských fotografů

Cecil Beaton (1904-1980) se už za svého života stal legendou a je jedním z nejslavnějších britských fotografů 20. století. Od 30. do 70. let dokumentoval okamžiky v životě britské královské rodiny a pořizoval portréty významných osobností světové kultury a politiky. Mezi těmi, které se ocitly před jeho objektivem, byly kromě současné britské panovnice třeba také královny stříbrného plátna Marilyn Monroe a Audrey Hepburn. Kromě fotografií pořizoval také často i kresby - karikatury portrétovaných.

S Audrey Hepburn spolupracoval také při natáčení slavného filmu My Fair Lady, kde se podílel na výtvarném řešení filmu a vytvořil kostýmy. Za oba počiny získal cenu americké Akademie filmového umění a věd, Oscara. Jako módní fotograf fotil pro časopisy Vogue a Vanity Fair. Důležitým počinem v jeho portfoliu jsou ale také fotografie, které jako fotograf-špion pořídil pro britské ministerstvo informací za druhé světové války.

Výstava vznikla ve spolupráci s National Portrait Gallery v Londýně. Koná se od 12. 6. do října 2018.

Ruční vyvolání černobílých filmů + digitalizace

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

399,-
FUJIFILM Instax MINI 99

Tiskne fotografie o rozměru 5,08 × 7,62 cm, 5 režimů s automatickou expozicí, 6 barevných efektů

4 999,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...