Výstavy

25 let ve stínu světla Adolfa Ziky

Termín: 10. 8. - 10. 9. 2018
25 let ve stínu světla Adolfa Ziky
10. 8. 2018 | 2 minuty čtení

V Galerii Mánes nyní můžete až do 10. září navštívit retrospektivní výstavu Adolfa Ziky, během níž můžete zhlédnout jak jeho umělecké akty a portréty světových osobností, tak malý festival filmů, které se budou promítat dvakrát týdně.

Enfant terrible české fotografie

Od 10. 8. do 10. 9. 2018 můžete v Galerii Mánes navštívit retrospektivní výstavu filmaře a fotografa Adolfa Ziky, který díky svému stylu získal přezdívku "enfant terrible české fotografie". Je rozdělená do dvou základních částí - první tvoří expozice černobílých uměleckých aktů v různých formátech, od rozměru 30 x 40 cm až do velikosti 3 x 4 m, druhou pak výstava Charisma, v rámci níž můžete zhlédnout převážně barevné portréty osobností světového významu, např. Johnnyho Deppa, Miloše Formana, Dennyho Trejo či Borise Beckera. Tato výstava je zřejmě autorovou poslední výstavou.

Adolf Zika se narodil v roce 1972 v Prachaticích a v roce 1995 zvítězil v nejobsazenější kategorii prvního ročníku Czech Press Photo. Jeho fotografie slaví úspěch po celém světě a na kontě má také několik významných filmových počinů, např. film V pekle svých vášní, ráj v nedohledu o Janu Saudkovi či Le Mans Phenomenon o automobilovém závodě 24 hodin Le Mans.

Výstavu doprovází malý festival autorových filmů, které se budou promítat vždy v úterý a čtvrtek ve 20:00. Na ty je třeba se z důvodu omezené kapacity vždy rezervovat předem.

FUJIFILM Instax SQUARE film Slide

Pro fotoaparáty Fujifilm Instax Square, 10 ks barevných fotografií, Velikost tisku 2×3“ / 5,08×7,62 cm

279,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...