Výstavy

Desetiletí Jana Kasla

Termín: 23. 8. - 30. 9. 2018| Místo: Nikon Photo Gallery
Desetiletí Jana Kasla
24. 8. 2018 | 2 minuty čtení

Od 23. srpna do 30. září máte možnost v Nikon Photo Gallery navštívit výstavu výborných fotografií Jana Kasla, na nichž spatříte zachycené vrcholové sportovce. Mezi nimi nenajdete jenom technicky skvělé a kompozičně vyvážené digitální snímky, ale také netradiční analogové formáty jako cinemagraph nebo plotagraph.

Vystoupit z komfortní zóny

Jan Kasl se již deset let věnuje sportovní fotografii. Už ve velmi mladém věku se dostal mezi světovou špičku sportovních fotografů v portfoliu společnosti Red Bull. To mu umožnilo pořizovat snímky vynikajících sportovců v různých koutech světa.

Za jeho snímky ale nestojí jen to, že byl ve správný čas na správné místě: často bylo potřeba vystoupit z komfortní zóny, a protože ho fascinují přírodní živly, pod jeho jménem najdete snímky zachycující surfing za polárním kruhem pořízené přímo z vody i fotky paraglidingu z ptačí perspektivy.

Rád využívá i dnes již pozapomenuté formáty, jako jsou cinemagraph, plotagraph nebo spin technologie. I tyto neobyčejné analogy na výstavě Decade, která probíhá od 23. 8. do 30. 9. 2018, uvidíte.

Ve své práci se snažím trochu vymezit vůči dnešní rychlé době, kdy životnost fotografie se počítá na minuty a kalkuluje se, kdy jí pustit do světa tak, aby měla co největší dosah, než se ztratí v záplavě dalších příspěvků. Bylo by skvělé vytvářet obsah, ke kterému by se lidé vraceli, inspiroval by je, tajil jim dech a lákal je vyrazit ven. 

LEICA Double Rope Strap - Night SO 100cm

Barva Night, Dvojitý popruh, Pevné horozelecké lano

2 990,-
LENSBABY Sweet 22 pro Canon RF

Pancake objektiv s pevným zaostřením a pevnou clonou pro full frame, Vysoký ohniskový kontrast s snovým rozmazáním, 33 mm ekvivalent na senzorech APS-C

3 990,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...