Výstavy

Jana Vinterová: "Krajinou mých snů"

Termín: 10. 9. - 22. 9. 2018| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
27. 8. 2018 | 2 minuty čtení

Krajiny mohou být různého druhu, v září se v Centru FotoŠkoda budete moci projít po krajině snů Jany Vinterové. Autorka se věnuje upravené fotografii, jíž vtiskává zcela osobitou náladu a atmosféru. Výstava se koná v minigalerii od 10. do 22. září 2018.

Slovo autora

Autorka je členem ČSF, Sdružení výtvarných umělců ČR, Fotoklubu Beroun a svou původní profesí ČKA. Věnuje se volné tvorbě prostřednictvím upravených fotografií, které kombinuje i s klasickými výtvarnými technikami. Jejími nejčastějšími tématy jsou krajina, stromy, architektura, lidé, zátiší.

Svoje práce vystavuje od roku 2008 pravidelně na samostatných i společných výstavách, kterých od té doby realizovala již kolem šedesáti. V Minigalerii Centra FotoŠkoda vystavovala spolu se členy Galerie WWG v roce 2016 a 2017.

Vedle klasických fotografií se realizuje především ve fotokolážích, kde je patrná její výtvarná průprava z dřívějších let i nadšení pro klasickou malbu a grafiku. Úpravou fotografického materiálu sleduje především snahu vtisknout obrazu hlubší náplň – dějovou linii, podtrhnout náladu okamžiku, dramatičtější výraz nebo lyričtější obsah. Klade důraz především na senzuální výpověď, její snímky vypovídají o jejím romantickém založení.

Tyto práce jsou zaměřeny na instalaci pro doplnění interiérů domovů i menších veřejně přístupných prostor, kde mají navodit příjemnou a vstřícnou atmosféru.

Kromě této činnosti pracuje autorka jako výkonný architekt.

Ing. arch. Jana Vinterová

Vernisáž proběhne v den zahájení výstavy v 17 hodin.

Výstava je prodejní, cena jedné fotografie je 500 Kč. 

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-
DJI RS 4

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

14 390,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...