Produktové novinky

Canon představuje nové EF a EF-M objektivy

Canon představuje nové EF a EF-M objektivy
5. 9. 2018 | 4 minuty čtení

Kromě zcela nového systému R Canon dnes představil dva EF teleobjektivy zcela nové konstrukce, které dozajista ocení wildlife a sportovní fotografové, a jeden EF-M objektiv pro bezzrcadlovky s APS-C snímačem. S jakými inovacemi přicházejí a čím vším vám pomůžou k dokonalému snímku, zjistíte v našem článku.

EF 400 mm f/2.8 L IS III USMEF 600 mm f/4 L IS III USM

Nová konstrukce založená na kombinaci optických technologií umožnila Canonu vyrobit nejlehčí superteleobjektivy ve své třídě. EF 400 mm váží místo dřívějších 3850 g neuvěřitelných 2840 g a hmotnost EF 600 mm se snížila z 3920 na 3050 g. Díky tomu se z nich stává skvělá volba pro všechny akční a wildlife fotografy. Pětikrokový stabilizátor obrazu, který si poradí i s chvěním při focením z ruky, jim dopomůže ke zcela ostrým profesionálním snímkům.

Na jejich povrchu se nachází tradiční bílá vrstva typická pro teleobjektivy Canon z řady L, která funguje zároveň i jako izolační vrstva. Díky ní mohou čočky fungovat i v různých teplotách. Oba objektivy jsou také odolné vůči povětrnostním vlivům, prachu a vlhkosti a na přední čočce se nachází fluoritová vrstva, která zaručuje snazší čištění. 

Díky optické konstrukci s obsahem fluoritu je chromatická aberace a zkreslení minimální a můžete se také těšit na větší rozlišení i kontrast. Patentovaná vrstva objektivu Subwavelenght (SWC) eliminuje stíny a oslnění, které způyobují vnitřní odrazy. 

Membrána s devíti lamelami vytváří skutečně působivý bokeh a motor s automatickým zaostřováním USM a vysokorychlostní procesor vám dávají možnost opravdu rychle a tiše zaostřovat, což u akční a wildlife fotografie skutečně hodí. 

Pokud se s nimi chystáte natáčet, určitě oceníte "pull-focus", který vám bude výborným pomocníkem při vytváření kreativních záběrů. Samozřejmostí je ale také manuální ostření. Co se týče AF, způsob snímání si můžete nastavit přímo na objektivu - můžete tak zapnout, vypnout či dočasně uzamknout zaostřování. Otočením prstence lze také okamžitě vyvolat dvě naprogramované ostřící polohy a pohodlně můžete ovládat také režim zaostřování, rozsah zaostření, přednastavené zaostření i IS. 

Pokud jste často na cestách, jistě oceníte kufřík s polstrováním, s nímž budete moci objektivy bezpečně přepravovat. 

chci vědět víc o EF 400 mm     chci vědět víc o EF 600 mm

EF-M 32mm f/1.4 STM

Špičkový objektiv pro řadu Canon M je rychlý, malý a zároveň zachycuje realitu detailně a čistě. Protože je ekvivalentem 51 mm na FF, a poskytuje tak přirozené zorné pole, je vhodný mimo jiné pro portrétní fotografii. Při fotografování portrétů uvítáte také skvělou světelnost f/1.4, která z objektivu činí i výborného pomocníka do spoře osvětlených prostor. Sedmilamelová kruhová clona navíc vytváří krásný bokeh.

Asférické prvky zaručují vynikající kvalitu obrazu a objektiv disponuje také 14 prvky v 8 skupinách. Manuální ostřící prstenec vám dává možnost zaostřit na objekt naprosto přesně. AF je tichý a plynulý.

Na povrchu se nachází vrstva Super Spectra Coating, která zajišťuje vysoký kontrast a vyvážení barev a odstraňuje také reflexy, závoje a další vady, které mohou snímek znehodnotit. 

Objektiv váží pouhých 235 g a spolu s ohniskem, které je oku přirozené, z něj tvoří skvělého společníka na cesty. Nejkratší zaostřovací vzdálenost je 23 cm, zvětšení 0,25x je největší v celé třídě a můžete díky němu pořídit opravdu detailní záběry.

chci vědět víc o EF-M 32 mm

TAMRON 28-75 mm f/2,8 Di III VXD G2 pro Nikon Z

Objektiv pro full-frame snímač s bajonetem Nikon Z, Všestranný rozsah zoomu, Nejlepší kvalita obrazu ve třídě standardních objektivů se zoomem

23 990,-
RICOH GR IIIx HDF

Digitální fotoaparát s vestavěným difuzním filtrem, 24,2 Mpx APS-C CMOS snímač, Stabilizace obrazu se 3 osami proti záchvěvům

30 890,-
JJC Thumb up grip TA-XT5 pro Fujifilm X-T5

zlepšuje držení fotoaparátu, grip neovlivňuje ovládací prvky fotoaparátu, určeno pro Fujifilm X-T5, X-T4 a X-T3

750,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...