Produktové novinky

Přivítejte Fujifilm X-T3

Přivítejte Fujifilm X-T3
6. 9. 2018 | 4 minuty čtení

Fujifilm přichází se žhavou novinkou a X-T2 má nyní nástupce v podobě X-T3. A jedná se o nástupce skutečně zajímavého, který přišel s řadou vylepšení oproti předchozímu modelu. Abychom se ale nezdržovali, pojďme se mrknout na to, čím ho Fujifilm vybavil!

Dobrý den, tady Fujifilm X-T3

Fujifilm hlásí nástup nové generace řady X-T a rozhodně nemůžeme popřít, že míří hodně vysoko. Oproti předchozímu modelu X-T2 přichází s několika zásadními vylepšeními, na něž se teď společně podíváme. 

Lepší procesor i snímač

V novém těle nový snímač - Fujifilm přišel s důležitou technologickou inovací, a to s 26 Mpx BSI X-Trans CMOS 4 snímačem, který novému modelu umožňuje fotit až 30 snímků za sekundu v 1,25x crop módu (oblast cropu označují linie v hledáčku) a natáčet 4K videa. V plném rozlišení a při použití elektronické závěrky je přístroj schopný 20 snímků za vteřinu, u mechanické závěrky pak 11 snímků.

X-Processor 4 je zase třikrát rychlejší než čip na dosavadních modelech. Spolu s těmito novinkami Fujifilm zmenšuje nejnižší možné ISO - oproti 200 na X-T2 je to 160. Zároveň neodstranila nic z oblíbených filmových simulací, takže módy Acros, Classic Chrome a Eterna najdete i na X-T3. S tím vším je ovšem vylepšená i baterie, která by měla vydržet až 390 snímků na jedno nabití. Pokud ovšem budete potřebovat větší výdrž, je vám k dispozici i bateriový grip vytvořený speciálně pro X-T3.

chci si prodloužit výdrž baterie

Osvědčený oldschoolový design

Co se týče designu, drží se Fujifilm osvědčeného vzoru a X-T3 se tak podobá svému předchůdci. Tělo odolné vůči povětrnostním vlivům, analogové ovládací prvky, LCD displej výklopný do dvou směrů a příjemně velký elektronický hledáček. Hledáček i LCD displej byly vylepšené - LCD displej lze ovládat dotykem a jeho nynější rozlišení je 3,69 Mpx. Hledáček umí promítnout až 100 snímků za sekundu, takže k maximálnímu výkonu už není potřeba bateriový grip. Zároveň lze hledáček uzamknout. A aby se ještě o kousek přiblížil analogovým předchůdcům, přidal Fujifilm funkci "digital microprism", který vlastně simuluje pohled hledáčkem starých zrcadlovek. 

Aby se s tělem lépe zacházelo, jsou nyní všechny ovládací prvky a tlačítka větší. Pokud máte větší ruce, můžete si také zakoupit ergonomický grip.

chci mít k tělu i hand grip

Skvělá videokamera

X-T3 se skutečně profiluje jako přístroj, s nímž pořídíte výborná videa. Vylepšený autofokus s 2,16 miliony bodů fázové detekce pokrývá 100 % záběru. Zároveň je 1,5krát rychlejší a schopný účinně zaostřovat i ve špatně osvětlených prostorách (až o -3 EV).

Zlepšila se taká detekce obličeje a očí, nyní je můžete využívat v AF-C módu. Můžete nejen natáčet ve 4K/60p kvalitě (DCI a UHD), jak bylo řečeno výše, můžete také využít 10bitový 4:2:2 externí výstup, nebo natáčet v interním 10-bitovém 4:2:0 módu. Zvýšila se čtecí rychlost snímače a natáčení bude nyní také tišší.

Tělo podporuje F-log (minimální ISO 640) a podpora HLG přibude ještě do konce roku. Můžete do něj zapojit mikrofon a sluchátka a také HDMI a USB-C kabely.

Novinkou, která byla vydaná společně s X-T3 a bateriovým a hand gripem, je také kožené pouzdro, kterým pouzdro nejen ochráníte, ale ještě mu dodáte styl.

zajímá mě stříbrná X-T3     zajímá mě černá X-T3

Ruční vyvolání černobílých filmů + digitalizace

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

399,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-
DJI RS 4 Pro

Profesionální stabilizátor pro videotvůrce, S vertikálním snímáním 2. generace, Plynulé a pohodlné vyvažování

22 790,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...