Peak Design přichází s novinkou zaměřenou na cestovatele - Travel Backpackem s objemem až 45 litrů. Pokud tedy nejedete na měsíční dovolenou, v pohodě vám to vystačí. Já jsem ho jela vyvětrat na víkendový výlet na Šumavu. A jak se mi s ním cestovalo?

Hodnocení odborníka 94%

  • plný zadní přístup k technice
  • nastavitelná velikost (možné zvětšení i zmenšení)
  • nastavitelné uspořádání (možnost srolování stěny mezi přední stranou a hlavní komorou a propojení do jednoho velkého prostoru)
  • patentky na zamykání zipů (uvnitř ve tvaru T i vně batohu, na které jsme zvyklí z řady Everyday Backpack)
  • zadní polstrování na magnet a polstrované ramenní i bederní popruhy
  • bederní popruhy schované za polstrováním
  • prsní popruh lze umístit kamkoliv do prostoru na ramenních popruzích, aby to vyhovovalo každému
  • popruhy (ramenní i bederní) se hýbou na kloubech, tj. i s pohyby vašeho těla
  • skvělá nabídka bytelných pouzder a organizérů s nastavitelnými přepážkami (které jsou u Peak Designu standardem), která myslí opravdu na všechno
  • poutka na uchycení stativu / karimatky / čehokoliv jiného na strategických místech po celém povrchu batohu
  • možnost vložení tabletu / notebooku
  • nepromokavost
  • trochu obtížnější upevňování pouzder do hlavní komory (je tam méně prostoru na prsty, protože je všechno vyměřené tak, aby nikde nebylo nevyužitého prostoru)
  • při větší námaze se potí záda, hodilo by se lepší odvětrávání

Popis

Všechno, co si cestovatel může přát

Pohodlí především

Začněme od prvních dojmů. Není to žádný minibatůžek, do kterého uložíte maximálně peněženku a telefon, do tohohle batohu uložíte (či k němu za poutka připevníte zvenčí) opravdu všechno, co byste mohli na kratších cestách potřebovat. Pokud si ho chcete vzít na pracovní cestu (a vzhledem k designu nebudete vůbec vypadat špatně), uložíte tam třeba i náhradní vyžehlenou košili nebo notebook. O drobnějším příslušenství ani nemluvě.

Výborné je polstrování na zádech, které je obrovským plusem oproti Everyday Backpack řadě. Nošení je pohodlné celý den, nikde to nedře ani netlačí, všechno je hezky měkoučké. Pokud máte batoh naditý (a těžký), přesunete váhu z ramen na boky a hrudník pomocí bederního a prsního popruhu. A nezklamaly ani madla doslova ze všech stran, můžete ho chytnout nahoře, po stranách, zespoda, ale i zezadu, což je výborná věc, pokud ho potřebujete jenom rychle přenést z místa na místo nebo nadzvednout jednou rukou.

Jednoduchost uspořádání

A úspora času při prohrabávání poházenými věcmi. Pokud jako já nejste úplně schopní přes počáteční krásné uspořádání z domova udržet v zavazadle řád, různé pořadače a pouzdra (dokupovatelná zvlášť) vás naprosto nadchnou. A srdce pořádkumilovného člověka zaplesá. 

Je důležité zdůraznit, že batoh rozhodně necílí jenom na fotografy, ale především na cestovatele všeho zaměření (organizér na techniku můžete komplet nechat doma a využít jenom pouzdra na oblečení, kosmetiku nebo boty - nebo ho, jako já, využít jako minipřihrádky na oblečení a doklady) a myslí i na to, že ne všichni na světě jsou poctiví. Můžete si z něj udělat prakticky nedobytnou pevnost (zamykatelné zipy, tajné kapsy na důležité dokumenty)kterou si navíc nastavíte přesně podle sebe, ať už uspořádáním, nebo velikostí. 

Na batoh jsem si zespoda připevnila karimatku a na přední stranu stativ - což nejen uleví ramenům, protože je to všechno vyvážené, ale hlavně se batoh osvědčil jako opravdu taková menší krosnička. Pravda, stan už se do ní se vším ostatním nevešel, ale na to batoh ani není stavěný, takže mu to nemůžu mít za zlé.

Přístup ze všech stran

Doslova. Na boční a horní přístup jsme u Peak Designu zvyklí už od řady Everyday Backpack, u tohoto modelu ale Peak přišel s plným přístupem i zezadu, takže si neušpiníte popruhy, když si potřebujete vyndat techniku. Že napršelo nebo máte kolem sebe jenom vlhký mech, to vám pak může být úplně jedno a nemusíte si přehazovat batoh z jednoho ramene na druhé, abyste vyndali všechno, co potřebujete.

Batoh plný vychytávek

Těch je opravdu hodně, všechny si můžete najít na instruktážním videu od Peak Designu, co mě ale (kromě toho, co jsem tady už jmenovala) hodně nadchlo, byly schované bederní popruhy za zádovým polstrováním (přičemž ve schovaném stavu vůbec nebyly na zádech cítit), které se zavírá na magnet. Bederák je ale rychle přístupný a nemusí se zdlouhavě dolovat, za což jsem byla u té nálože na zádech hodně vděčná.

Díky kloubům můžete za polstrování schovat i samotné ramenní popruhy a vytvořit si z něho takového broučka. To jsem na Šumavě nevyužila, ale v letadle, kdy se vám popruhy nebudou nikde kroutit ani překážet, se to ale myslím bude hodně hodit. 

Nepromokne za žádných okolností

Tohle jsem teď neměla možnost vyzkoušet na vlastní kůži, ale vzhledem k tomu, že se jedná o stejnou látku a stejnou ochranu zipů jako u řady Everyday Backpack (která mi ve Finsku odolala opravdu vydatnému dešti), není třeba se bát, že by vám věci navlhly, pokud budete mít batoh pořádně zavřený. K dokoupení ale i tak bude pláštěnka, kdybyste se chystali do skutečně extrémních podmínek.

Hlavní rysy

  • velikost kabinového zavazadla
  • přístup zezadu, zepředu, zeshora i z boků
  • polstrování na zádech (na magnet)
  • bederní i prsní popruh
  • 360° rukojeť
  • ochrana proti krádeži
  • úložný prostor na příslušenství a skryté kapsy na doklady
  • materiál odolný vůči dešti a povětrnostním podmínkám

Shrnutí

Peak Design tento model opravdu vymazlil, takže je vychytaný do nejmenších detailů. Je na něm znát tvrdá práce a skutečné přemýšlení nad potřebami cestovatelů všeho druhu. Ať už jedete fotit, na výlet, nebo na pracovní cestu, můžete ho uzpůsobit všem svým potřebám, a to jak přímo na konstrukci batohu, tak pomocí pouzder a organizéru, které k němu bude možné dokoupit. Spousta vychytávek včetně zamykatelnosti zipů, polstrování zad na magnet, plný zadní přístup do hlavní komory a výborný nepromokavý materiál rozhodně uspokojí i náročného profesionála. Recenzovala Anna Jirásková

Další recenze

Recenze Peak Design Travel Tripod
Hodnocení 98%

Recenze Peak Design Travel Tripod

7. 7. 2022
Recenze Peak Design Tech Pouch
Hodnocení 100%

Recenze Peak Design Tech Pouch

2. 6. 2022
Recenze: PEAK DESIGN Travel Duffel 65 l Sage
Hodnocení 96%

Recenze: PEAK DESIGN Travel Duffel 65 l Sage

31. 3. 2022
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...