Výstavy

Homolové a Miloslav Stingl v Czech Photo Centru

Termín: 20. 9. - 7. 10. 2018
Homolové a Miloslav Stingl v Czech Photo Centru
17. 9. 2018 | 3 minuty čtení

V Czech Photo Centru si od 20. září do 7. října můžete prohlédnout multimediální tvorbu známého fotožurnalisty Olega Homoly a jeho synů Matěje a Honzy, známých hlavně jako frontmani kapely Wohnout. V malém sále je bude doprovázet výstava Tváře světa cestovatele Miloslava Stingla, který za 20 let na cestách poznal na 150 zemí světa.

Multimediální talent rodiny Homolových

Tato výstava zachycuje tvorbu nejen známého fotožurnalisty Olega Homoly, ale taktéž jeho synů, Honzy a Matěje. A protože jsou všichni tři nadaní nejen ve fotografii, ale také v dalších uměleckých oborech, je tato výstava multimediální.

Oleg Homola se kromě fotografování věnuje také psaní, malování, skládání i hraní hudby. Za svou fotografickou tvorbu získal mnoho významných mezinárodních i domácích cen za novinářskou fotografii. V pozdních 80. letech byl na špičce české fotožurnalistiky a v zahraničí byl nejvyhledávanějším českým fotografem. Nyní je jeho hlavní doménou video.

Synové Matěj a Honza jsou dnes známí především jako frontmani skupiny Wohnout, na výstavě jsou ale zastoupené jejich obrazy a fotografie.

Na výstavě tak můžete zhlédnout fotografie i zvětšeniny pořízené před 30 a více lety a u mnoha z nich naleznete ručně psané komentáře. Mezi nimi je např. první společnou fotografii Václava Havla s jeho druhou chotí Dagmar Veškrnovou, snímek Kim Ir-sena podpíraného ochrankou či fotografie hvězd české hudební scény přelomu 70. a 80. let Waldemara Matušky a Karla Gotta. Z fotografické tvorby Matěje a Honzy jsou tu zastoupené třeba časosběrné snímky. Kromě toho tu najdete také dobové časopisy či Olegovy povídky. Všechna díla spojuje jedno téma, a tím je humor. Kromě zhlédnutí děl si na výstavě můžete také zasoutěžit při fotohádankách.

Tváře Miloslava Stingla

Výstavu budou v malé síni doprovázet snímky cestovatele Miloslava Stingla, který v době uzavřených hranic procestoval na 150 zemí světa. Byl svědkem blokády Kuby, jako první viděl ruiny mayských měst, pomáhál při porodech eskymáckých dětí a naučil se 17 světových jazyků a dialektů.

Jeho největším objevem se stalo zmapování a popis původního kmene yateraských indiánů na Kubě, který objevil při expedici v roce 1965. Ve střední Americe se poté půl roku věnoval tamním indiánům a zkoumání jejich kultury. Kromě studia archeologických lokalit se podílel také na leteckém průzkumu, během něhož byla uprostřed neprostupné mexické džungle objevená řada dosud neznámých staveb. Věnoval se ale studiu původních obyvatel i na dalších světových kontitentech.

Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-
LEICA USB-C Dual Charger BC-SCL6

Duální nabíječka pro Leica SL/Q, Určena pro akumulátory BP-SCL, Pojme až 2 li-ion baterie

3 990,-
Expresní fotokniha v měkké vazbě

ručně vázaná vazba pro otevření bez záhybů, automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...