VýstavyFotoŠkoda Fest

Michal Čížek: "KVIFF - Jak se fotí červený koberec"

Termín: 5. 11. - 1. 12. 2018| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
16. 10. 2018 | 3 minuty čtení

9 dnů, 3 roky, 35 fotografií. Karlovarský filmový festival, poslední tři ročníky shrnuté ve 35 fotografiích. Na unikátní výstavě spatříte výběr snímků Michala Čížka, který už několik let vede tým fotografů dokumentujících průběh této významné kulturní akce. V naší Minigalerii ho budete moci zhlédnout od 5. listopadu do 1. prosince a za oponu práce fotografů můžete nahlédnout také na Michalově přednášce na FotoŠkoda Festu!

Červený koberec objektivem fotoaparátu

Karlovarský filmový festival je legendou. Každý rok se sem na začátku letních prázdnin sjíždějí hvězdy českého i světového stříbrného plátna a další významné osobnosti českého showbyznysu. Během devíti dnů mají diváci možnost zhlédnout desítky filmů. A tento festival je také neodmyslitelně spjatý s večírky a celkově slavnostní a neopakovatelnou atmosférou. Tohle všechno mu propůjčuje status jedné z největších, ne-li největší, kulturních událostí naší země.

Pohled návštěvníka se ale velmi liší od pohledu fotografického. Tým fotografů je po celých devět dnů v pohotovosti, aby jim neunikl žádný důležitý okamžik, narozdíl od návštěvníků jim nestačí atmosféru festivalu pouze prožít, oni ji zachycují objektivy svých fotoaparátů a předávají dál.

Celý tento tým má už poněkolikáté na starosti Michal Čížek. Prostřednictvím 35 fotografií, unikátní kompilace snímků z posledních tří ročníků Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, z nichž dvě třetiny jste mohli spatřit na výstavě na KVIFF a které takto pohromadě uvidíte poprvé, pořízených nenápadnou Leicou, se podíváte především do světa lidí, kteří tento slavný festival organizují.

O autorovi

Michal Čížek je předním českým fotografem. Pracuje pro francouzskou tiskovou agenturu AFP a vede fotooddělení KVIFF. Mezi lety 2010-2013 byl oficiálním fotografem prezidenta Václava Klause a na svém kontě má řadu ocenění Czech Press Photo - v roce 2006 získal cenu Fotografie roku. Jeho osobním projektem je v poslední době soubor zachycující obyčejný i neobyčejný život v centru Prahy.

S Michalem se můžete potkat nejen prostřednictvím jeho prací na výstavě v naší Minigalerii, ale také na jeho přednášce na nadcházejícím FotoŠkoda Festu, kde vás zavede do zákulisí karlovarského filmového festivalu. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost a zaregistrujte se, dokud si máte kam sednout! :)

chci slyšet o fotografování na kviff

Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-
GODOX spoušť rádiová s časosběrem TR-S2 pro Sony

Rádiová spoušť pro fotoaparáty Sony, Vhodné k pořízení časosběrů, Pár vysílače a přijímače

1 690,-
EASYPIX KiddyPix Blizz modrý

dětský fotoaparát s předním (2 Mpx) a selfie (0,3 Mpx) objektivem, v balení pevné pouzdro, 2" displej na prohlížení a zdobení fotografií

1 490,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Další FotoŠkoda Fest

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...