Výstavy

Juraj Cíbik: "Street photography"

Termín: 22. 10. - 3. 11. 2018| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
16. 10. 2018 | 2 minuty čtení

Street photography je ošemetná disciplína, jejíž podstatou jsou lidé zachycení v neopakovatelných okamžicích. Od 22. října do 3. listopadu si v naší Minigalerii budete moci prohlédnout vynikající streetové snímky slovenského fotografa Juraje Cíbika, které ukazují každodenní život v evropských metropolích - Praze, Berlíně, Londýně či Glasgow.

Neopakovatelnost okamžiku

Juraj Cíbik vystřídal několik fotografických žánrů.

Architekturu, jíž se věnoval zpočátku, vyměnil za koncertní pódia, kde několik let působil jako oficiální festivalový fotograf. Zlomem v jeho směřování se stalo seznámení s jedinečností pouliční, "street", fotografie. Právě tomuto žánru se intenzivně věnoval poslední dva roky, během kterých se stále více zaměřoval na sociální témata, lidi bez domova, pouliční umělce, narkomany, ale i náhodné kolemjdoucí zachycené v neopakovatelných momentech každodenního života. S fotoaparátem v ruce procestoval několik evropských metropolí jako Prahu, Berlín, Barcelonu, Budapešť, Londýn či Glasgow... Právě výsledkem těchto cest je soubor fotografií prezentovaný na této výstavě. 

I když jako autor stále zůstává věrný street fotografii, v současné době se věnuje hlavně dlouhodobým projektům, nejaktuálnějším je série "NIGHTJOBS" zaměřená na život lidí pracujících po setmění – nočních hlídačů, taxikářů, prostitutek a mnoha dalších.

Výstava je prodejní, cena jedné fotografie je 750 Kč.

Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-
Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...