24. 10. 2018 | 3 minuty čtení

Leica M10-D je dálkoměrný digitální fotoaparát, který nabízí doslova filmový zážitek z focení. Nemá totiž žádný displej a téměř všechny ovládací prvky jsou mechanické. Všechna ostatní dnes běžná nastavení jsou ale k dispozici pomocí aplikace FOTOS ve vašem mobilním telefonu.

Leica M10-D s WiFi ovládáním je zde!

Leica M10-D je duchovním nástupcem staršího modelu Leica M-D, ale technologicky i designem má mnoho společného s modelem Leica M10-P. Místo LCD displeje zde najdete velký otočný ovladač, jehož vnitřní částí můžete nastavit hodnotu korekce expozice, zatímco vnější prstenec slouží jako hlavní vypínač, kterým zároveň můžete aktivovat WiFi.

Leica M10-D

Aby se nový model podobal svým filmovým předchůdcům co možná nejvíce, najdete dokonce na horní straně přístroje i klasickou převíjecí páčku, která dříve sloužila pro natažení závěrky a posun filmu. I když na pohled vypadá prakticky stejně jako u filmového přístroje, slouží u modelu M10-D pouze jako výklopná opěrka pro palec pravé ruky. Díky tomu je obsluha a samotné držení přístroje během fotografování daleko bezpečnější a také výrazně pohodlnější.

Leica M10-D

Podobně jako u modelu M10-P na přední straně nenajdete klasické červené logo, typickým písmem je ale označena horní strana těla. Leica M10-D využívá stejný snímač CMOS 24 Mpx a procesor Maestro II jako modely M10 a M10-P a ukládá snímky také ve formátu DNG nebo JPEG. Fotoaparát má 2 GB vestavěné paměti a slot pro SD kartu skrytý pod odnímatelnou spodní deskou. M10-D podporuje kompatibilní elektronický hledáček Visoflex, který se po připojení automaticky aktivuje do režimu živého náhledu.

Zásadním odlišením od všech předchozích dálkoměrů Leica je ale naprostá závislost modelu M10-D na aplikaci FOTOS, která je k dispozici jak pro Android, tak pro iOS. I když můžete na těle přístroje manuálně nastavit pouze čas, clonu a korekci expozice pomocí mechanických voličů, všechna ostatní nastavení zvládnete pomocí mobilního telefonu a aplikace FOTOS.

Aplikaci můžete použít i pro živý náhled scény a samozřejmě také pro přenos snímků (i DNG) do chytrého zařízení, kde je můžete rovnou zpracovat a ihned sdílet. Párování telefonu s fotoaparátem je neuvěřitelně snadné: stačí oskenovat QR kód, který najdete na spodní straně přístroje.

Chci vědět více o Leica M10-D

Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
WANDRD ROGUE Sling 6L Black

Materiály odolné proti povětrnostním vlivům, Variabilní přepážky, Pouzdro na notebook

3 390,-
PEAK DESIGN Leash COYOTE - popruh

ultralehký a variabilní popruh, vhodný pro všechny fotoaparáty, velmi hladký, odolný a pevný úplet

1 290,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...