13. 11. 2018 | 6 minut čtení

Sotva jsme přestřihli pomyslnou pásku podzimního festivalu, už se můžeme těšit na ten jarní. Zažili jsme spolu rekordní počet více než 170 akcí, přivítali jsme mezi sebou spoustu nových tváří a palác Langhans se za skutečně vydařeného listopadového počasí mohl po celý týden těšit přítomnosti fotografů všech žánrů a všeho věku. 7 dní nabitých fotografií uteklo jako voda a jsme nesmírně rádi, že jste u toho byli s námi! Děkujeme za skvělou atmosféru a šíření fotografického nadšení dál.

Podzim hledáčkem fotoaparátu

Letos na podzim jsme se opravdu rozšoupli a připravili jsme pro vás víc než 170 akcí, na kterých jste se mohli přiučit (a vlastníma rukama si vyzkoušet) něco nového o všech fotografických žánrech, které vás jenom napadnou (nebo i nenapadnou). Ať už totiž holdujete wildlife fotografii, dokumentu, reklamní fotografii, portrétu, cosplay nebo fine art fotografii, věříme, že jste si na festivalu našli to své. :)

Festival roste a kromě rekordního počtu workshopů a přednášek jsme mezi námi přivítali rekordní počet nových tváří, s nimiž se rádi potkáme i na jaře. Na podzim jste si mohli sáhnout na produkty, které právě v paláci Langans oslavily svou českou premiéru - námátkou zmiňme třeba Leicu M10-D, dlouho očekávanou bezzrcadlovku Nikon Z6 nebo středoformát GFX 50R od Fujifilmu. Celý den jste také mohli proniknout do tajů práce s Canonem EOS R a po celý týden vám byli k dispozici produktoví specialisté všech vašich oblíbených značek - Canon, Fujifilm, Fomei, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Sony, Sigma, Hasselblad, Zeiss, DJI, Peak Design a mnoha dalších.

Kromě akcí přímo na festivalu jste se mohli na umělecká díla podívat také na celkem třech výstavách, a to v Czech Photo Centru, Nikon Photo Gallery a Leica Gallery. Nesmíme ale také zapomínat ani na výstavy přímo v dejišti festivalu! Až do 2. prosince můžete zhlédnout unikátní výstavu Michala Čížka ukazující, kterak se fotí červený koberec na filmovém festivalu v Karlových Varech, a až do konce roku můžete potěšit oko hned pěti velkoformátovými fotografiemi Martina Stranky, z nichž jedna zvítězila v prestižním klání Sony World Photography Awards.

Festival plný hvězd

Na Festu jste mohli zhlédnout oceněními ověnčený dokument Jana Svatoše Archa světel a stínů. Kromě toho jste mohli také nasbírat inspiraci od řady dalších mistrů svých řemesel a velký prostor letos dostali také hvězdy sociálních sítí, především Instagramu. Kromě Tomáše Třeštíka, Michala Čížka, Dana Vojtěcha, Petra Bambouska, Dana Přibáně nebo Lucie Vysloužilové jste se mohli tváří v tvář setkat s Instagramery Honzou Řeháčkem, duem Czech Vibes, Martinou Kaufmannovou, Matějem Šmucrem nebo Tomášem Havlem. Ti vás na přednáškách i workshopech zasvětili do svých know-how a ukázali vám, jak vypadá jejich svět.

Pokud jste nějakou přednášku nestihli, nezoufejte, existuje nemalá šance, že se na ni můžete podívat ještě teď! Celkem jsme totiž pro vás připravili 9 streamů a 6 z nich stále najdete na naší facebookové stránce. Můžete si tak připomenout slova Tomáše Třeštíka o reklamní fotografii, o fashion fotografii a cestě k vlastní oděvní značce se zase dozvíte od Martina Feixe, odlehčené atmosféry si při pošmourném podzimním večeru můžete užít při streamu Petra Jana Juračky a Majdy z dua Czech Vibes, kteří vám povídali o cestě za Nikonem Z do Tokia. Na kouzelný Island se můžete z ptačí perspektivy znovu a znovu podívat s Janem Valečkou, svým emotivním světem výtvarné fotografie vás provedl Martin Stranka a plejádu hvězdu uzavírá Lucie Robinson se svou fashion fotografií a kalendářem pro kampaň Debra.

Atmosféru pro vás den po dni zachycovala a stříhala F22 a na našem Facebooku se můžete za jednotlivými dny festivalu ohlédnout. Ve videích se Michal Houdek mimo jiné vydal za fotografy, s nimiž jste se na festivalu potkali a vyzpovídal je pro vás. A pokud jste mezi streamy ani ve videích nenašli hvězdu svého srdce, možná jsme jim položili pár otázek ještě před festivalem! Rádi byste se dozvěděli něco víc třeba o tvorbě Instagramerů Tomáše Havla nebo Matěje Šmucra alias @matescho? Nebo je vám bližší dokumentárně-reportážní fotka Michala Čížka? To vše a mnohem víc najdete na našem blogu!

Vzduch na festivalu zkrátka jiskřil inspirací a teď je načase, abyste vzali do ruky fotoaparát a nechali se políbit múzou. Kreativitě se meze nekladou a my doufáme, že jsme tu vaši podpořili maximální možnou měrou!

I po #fotoskodafest žijeme fotografií!

I když se to hlavní odehrávalo v paláci Langhans, ti, kteří to k nám některý den nestihli, mohli festivalovou atmosféru nasávat i na dálku prostřednictvím Facebooku a Instagramu. Celý týden vás neúnavně zásobovali náš skvělý fotograf Jakub Valdivia, instagramový kreativec Václav Křížek a videotvůrci z F22.

A protože FotoŠkoda Fest je především o vás, budeme moc rádi, když se s námi pod hashtagem #fotoskodafest podělíte o skvělé foto- a videoúlovky z workshopů, přednášek i jejich zákulisí. Ani po Festu totiž nepřestáváme žít fotografií a rádi se zasmějeme nad vtipnými momenty, stejně jako nás zahřeje u srdce při pohledu na vaše povedené snímky! My jdeme načerpat síly, abychom se plní elánu mohli co nevidět pustit do přípravy jarního festivalu. :) Poznačte si týden 27. 5. - 2. 6. 2019 výrazným nápisem FOTOŠKODAFEST, abyste tu s námi opět mohli být! Do té doby vám přejeme spoustu inspirace a dobrého světla.

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Další Videa

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...