Fototipy

9 tipů na vánoční dárky pro začínající fotografy

9 tipů na vánoční dárky pro začínající fotografy
23. 11. 2018 | 5 minut čtení

Máte v rodině zapáleného amatérského fotografa? Čím jiným ho potěšit než tím, co má skutečně rád! Představíme vám pár tipů na dárky pod vánoční stromeček, se kterými rozhodně nešlápnete vedle. Ba co víc, rozzářený pohled po rozbalení zaručen! :)

Foťák, prodloužená ruka fotografa

Rozbil se fotoaparát někomu, kdo je bez něj jako bez ruky? Nebo jeho srdce prahne po novém, či lepším modelu? Potřebuje tak malý, aby ho mohl strčit hezky do kapsy, a zároveň má na své fotky vyšší nároky než pouze dokumentace ve stylu "byl jsem tady"? Zkuste to s kompakty Sony RX100 nebo Panasonic LX100! Obdarovaný si tak může vyhrát nejenom s fotkou, ale i s videem. A rozhodně nebude zklamaný!

Sony RX100

chci sony rx100     chci panasonic lx100

Pokud je fanouškem analogu, překvapte ho instatní novinkou letošního roku, Instaxem Square SQ6. A nemůžeme se mu divit: retro kouzlo instatních fotografií, které jsou naprosto jedinečným a neopakovatelným záznamem okamžiku, zabalené v moderním přístroji se selfie, makro a landscape módem, kde si můžete vyhrát s barevnými filtry i dvojitou expozicí, je zkrátka neodolatelné. Nemusíte se ani omezovat na jednu barvu, vyberte svému blízkému jeho oblíbenou, aby měl fotoaparát i jako stylový doplněk! Libo-li zlatá, bílá, červená, nebo modrá? Nebo je snad snad fanouškem Taylor Swift? Nezapomeňte na filmy, bez nich to bude jenom velmi hezká krabička s objektivem. A pokud to chcete vzít opravdu zgruntu, oblečte ho ještě do slušivého kabátku, aby byl výsledný efekt naprosto dokonalý. :)

Fujifilm Instax Square SQ6

jdu do instaxu sq6

Stativ pro stabilní obraz

Někdy se zkrátka hodí mít ruku navíc. Chcete si udělat hromadnou fotku nebo si vyzkoušet delší expozici. Právě pro takové případy je ideálním řešením stativ. Nejlépe takový, který vám nezabere mnoho místa, a přitom plně poslouží svému účelu. Stativy Manfrotto patří ke špičce v oboru a my vám tady přiblížíme dva produkty z jejich dílny.

Pokud obdarovaný vlastní kompakt a postačí mu podpora ministativem, můžete s čistým svědomím sáhnout po Pixi s kulovou hlavou. Vypadá jako maličký, roztomilý kamarád, ale věřte, že se v něm skrývá mnohem víc. Pokud ale bude potřebovat něco trochu většího, zkuste to s čtyřsekčním BeeFree One, které můžete vysunout až do výšky 113 cm, ale ve složeném stavu má velmi sympatických 32 cm a batoh zatíží jenom o 2,5 kilogramu. A to se vyplatí!

Manfrotto BeeFree One

chci ministativ pixi     chci stativ beefree one

Batoh, nejlepší přítel fotografa

Může se to zdát přehnané, vždyť nejlepším přítelem fotografa je přece sám fotoaparát. Inu, určitě se shodneme na tom, že je to fotografův velmi dobrý přítel. S bolavými zády člověk nemá vůbec chuť pouštět se do nějaké tvorby. A právě pro prevenci bolavých zad tu je třeba Lowepro ProTactic 250 AW, nejmenší z řady odolných batohů ProTactic. Uložíte do něj nejen svůj fotoaparát a náhradní objektivy, ale i osobní věci, stativ a případně tablet nebo notebook. A to všechno se slevou 1400 Kč! Když ho ještě doplníte pouzdrem na kabely, baterie a flashky, aby se mu nerozutíkaly po celém batohu, uvidíte, že se dotyčný zlobit vůbec, ale vůbec nebude. Tak na co čekáte, hurá na výpravu!

Lowepro ProTactic 250 AW

jdu do ProTacticu 250 AW     doplním ho pouzdrem gear up wrap

Paměťová karta na dlouhé časy

Znáte ten pocit, kdy vás polije horko, když zapnete foťák a zjistíte, že jste si doma zapomněli kartu? A že domů je to hodina cesty? Nenechte ho zažít své blízké! Pořiďte jim náhradní kartu s pořádnou kapacitou, aby nemuseli každých pár fotek hned mazat a uvolňovat místo pro nové záběry. Sandisk SDXC 64 GB Extreme s rychlostí čtení až 90 MB/s a rychlostí zápisu až 40 MB/s a odolností vůči vodě, pádu i extrémním teplotám je rozhodně dobrá volba. Co myslíte?

jdu do sandisku 64 GB extreme

Darujte zážitek!

Pokud už váš blízký všechny věci k práci fotografa má, darujte mu zážitek! Jestliže ještě občas tápe v nastavení, potřeboval by si ujasnit pravidla kompozice nebo by chtěl proniknout do tajů určitého žánru, fotokurz bude sázka na jistotu. Pokud chcete něco soustavnějšího, podívejte se na naši Večerní fotoškolu. A pokud se obdarovaný ve větším počtu lidí cítí nesvůj? Od toho je tady individuální kurz! Pokud si nejste zcela jistí, který konkrétní kurz by mu udělal největší radost, věnujte mu dárkový poukaz, nebo naše obecné dárkové poukázky, které platí jak na kurzy, tak na cokoliv dalšího z naší nabídky. Přejeme vám krásný a pohodový předvánoční čas!

prozkoumám fotokurzy

Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
PEAK DESIGN Cuff COYOTE řemínek na zápěstí

Zajišťuje fotoaparát nebo dalekohled na zápěstí, Nastavitelné na velikost zápěstí, Příjemné materiály - nylon, kožený popruh

990,-
PEAK DESIGN Leash COYOTE - popruh

ultralehký a variabilní popruh, vhodný pro všechny fotoaparáty, velmi hladký, odolný a pevný úplet

1 290,-

Související články

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...