Aktuality z fotosvěta

Vydražte si fotografii Antonína Kratochvíla!

Termín: 4. 12. 2018| Čas: 19:00 - 21:00| Místo: Leica Gallery Prague
Vydražte si fotografii Antonína Kratochvíla!
30. 11. 2018 | 3 minuty čtení

Život Antonína Kratochvíla byl velmi dramatický a vydal by hned na několik filmů. Vy se nyní můžete stát součástí celovečerního dokumentu Můj otec Antonín Kratochvíl, a to díky aukci 15 černobílých fotografií Antonína Kratochvíla, která proběhne 4. prosince od 19 hodin v Leica Gallery Prague za přítomnosti autora i jeho syna. Partnerem dokumentu je také Centrum FotoŠkoda, které dražené snímky zhotovilo na umělecký barytový papír.

Můj otec Antonín Kratochvíl

Michael Kratochvíl, který žil za železnou oponou, se do puberty domníval, že je jeho otec Antonín mrtvý. Pak ale zjistil, že je nejenže živý, ale také mezinárodně uznávaný fotograf. Ten prožil dětství v pracovním táboře ve Vinoři a v 18 letech emigroval z Československa. Poté žil rok v rakouském uprchlickém táboře, strávil několik měsíců ve švédském vězení, bojoval ve Francouzské cizinecké legii v Čadu, odkud nakonec uprchl. Vystudoval fotografii v Amsterodamu a klid a úspěch našel v Americe.

Následně se ale vydal fotit válečné konflikty např. do Rwandy, Bosny, Iráku, Sierry Leone nebo Afghánistánu a pro své snímky nejednou riskoval život. Pracoval pro prestižní periodika jako The New York Times, Newsweek, Vogue či Rolling Stone. Po téměř dvaceti letech se pak vrátil do Čech a setkává se se svým synem, který se i díky němu stává taktéž fotografem. Právě vědomí, že jeho otec žije, je základním prvkem vznikajícího dokumentu Můj otec Antonín Kratochvíl, jehož součástí se nyní můžete stát i vy.

4. prosince se v Leica Gallery Prague od 19 hodin uskuteční aukce 15 černobílých fotografií Antonína Kratochvíla, jíž bude přítomen sám autor a jeho syn. Najdete mezi nimi portrétní fotografie Davida Bowieho, Jeana Reno či Johnnyho Deppa nebo snímky z cest po Galapágách a Rumunsku. Výtěžek půjde na podporu celovečerního dokumentu Můj otec Antonín Kratochvíl.

Dokument vzniká v produkci společnosti Punk Film v koprodukci s Českou televizí a podporu Státního fondu kinematografie a Nadačního fondu rodiny Orlických. Partnery jsou Leica Gallery Prague a Centrum FotoŠkoda, které dražené fotografie zhotovilo na umělecký barytový papír. Na filmu spolupracuje i nakladatelství Kant. Snímek půjde do kin v roce 2020.

Všechny dražené fotografie a další informace k projektu nalezenete na stránkách Leica Gallery Prague.

© Antonín Kratochvíl© Antonín Kratochvíl

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...