Fototipy

10 tipů na vánoční dárky pro zkušené fotografy

10 tipů na vánoční dárky pro zkušené fotografy
30. 11. 2018 | 5 minut čtení

Jeho největším koníčkem je fotografování a pohrává si i s myšlenkou, že by se tím začal živit. Je vám to povědomé? Potom jste na správné adrese! V dnešním článku vám poradíme, co nadělit svým blízkým pod stromeček, abyste je nejen potěšili, ale i podnítili jejich přirozenou kreativitu. :)

Vzhůru do akce

Že prý mu foťák stačí, ale kdykoli vejdete do fotografického obchodu, pokukuje po něčem, co by mu rozšířilo možnosti? A co takhle rovnou do oblak? S dronem DJI Mavic 2 PRO může prozkoumávat jemu dobře známý terén ze zcela nové perspektivy! Alespoň skrz objektiv dronu si může představovat, že má křídla. A ta křídla se udrží ve vzduchu až půl hodiny a můžou letět až 72 kilometrů za hodinu. Kam se na to hrabe kdejaký zástupce ptactva!

Nebo má obdarovaný strach z výšek a rád by se spíš držel při zemi, ale nemusel při tom svírat v ruce fotoaparát? Není to nerealistický požadavek, s kamerou GoPro 7 pořídí nejen kvalitní fotky, ale především skvělá videa ze všech akcí, které podnikne. Ba co víc, pořídí i časosběry nebo slow motionové záběry, které superrychlé aktivity ještě zdůrazní. A to všechno v obojživelném režimu! Kamera je totiž až do 10 metrů vodotěsná. :)

DJI Mavic 2 Pro

chci do oblak s dronem      chci pod vodu s gopro

Fotoaparát vždy po ruce

Jdete spolu na procházku a on neustále zastavuje, aby vytáhl nebo uložil foťák. Proč? Protože se mu nechce mít foťák v ruce celou dobu, ale jeho zkušené oko kolem sebe pořád vidí fotogenické objekty. I pro takovou situaci tu máme řešení! Slyšeli jste už o šikovné destičce Peak Design Capture V3? Malou destičku připevníte na foťák, držák zase na batoh nebo pásek, a vždycky, když nebude potřeba, přístroj jednoduše zacvaknete do držáku. Nebude mu nikdy překážet a zároveň bude neustále připravený k akci. Win-win, co říkáte?

Peak Design Capture V3

chci peak design capture v3

Čistit, čistit, čistit

Cákance vody (nebo ještě něčeho horšího, třeba bláta) nejsou pro techniku to pravé ořechové. Se sadou Cyberclean budete mít všechno v jednom - balónek, houbičku a dokonce i dva druhy štětečků na otření objektivu. Objektiv dobrý, všechno dobré.

I přes sadu čištění, která je vždy po ruce, je dobré objektiv chránit preventivně. A to jde nejlépe s ochrannými UV filtry, které nemusíte sundávat a nijak neovlivňují expozici. S čistým svědomím můžeme doporučit třeba HD řadu filtrů značky Hoya.

Cyberclean Camera Care
chci všechno v jednom     ochráním objektiv filtrem

Stativ pro stabilní fotku

Bez stativu se žádný fotograf neobejde. To vám váš blízký zcela jistě potvrdí, až si svůj nový stativ poprvé vyzkouší v akci. Hodí se nejen na focení pěkných krajinek, ale třeba i na společné rodinné fotky. Zkuste třeba jeden z kousků z dílny Manfrotto, jedné z nejlepších značek na trhu, který fotografovi díky sklopnému mechanismu středového sloupku umožňuje fotit jak horizontálně, tak vertikálně a který při maximálním vytažení měří 173 cm. Rozhodně neprohloupíte. :)

MANFROTTO MK190XPRO3-3W

jdu do manfrotta

Bez brašny ani ránu

Každý fotograf musí mít něco, do čeho uskladní svou techniku, aby si ji mohl vzít s sebou na cesty. Nedosluhuje už náhodou stará brašná? Když ho Ježíšek překvapí pod stromečkem novou, uvidíte, že mu tím udělá radost. Brašna Peak Design Everyday Sling 10 l vám nabízí všechny plusy, pro které je tato značka tak populární - nápaditý design, povrch odolný proti povětrnostním vlivům a uspořádatelný interiér, díky němuž můžete z fotobrašny během pár okamžiků udělat slušivou brašnu do práce. A pokud k ní pořídíte i výše zmíněný stativ, nemusíte se bát, že by nebyl kam uložit.

Pokud si obdarovaný raději všechno nosí na zádech, potom můžete sáhnout po batohu Lowepro Freeline 350 AW II. Přístup z obou stran, superodolný materiál, kapsa na 15" notebook, pouzdro na příslušenství nebo pláštěnka, to jsou mimo jiné highlighty tohoto batohu. Víc asi netřeba dodávat, podívejte se sami.

Peak Design Everyday Sling 10 l

chci brašnu peak design     chci batoh lowepro freeline

Budiž kreativita!

Skleněná koule neslouží jenom k věštění budoucnosti (ale věštíme vám, že pokud ji fotograf krajiny nebo architektury najde pod stromečkem, bude jistě nadšený), ale také ke změně a zkreslení perspektivy. Nemusíte se stavět na hlavu, abyste viděli svět vzhůru nohama, stačí vám Rollei Lensball 90 mm.

Rollei Lensball 90 mm

kreativitě zdar

Se správným monitorem nejdál dojdeš

Základ fotografické práce je příprava a samotné fotografování. U digitální fotky je ale důležitý i postproces a kvalitní monitor vám dá v kreativitě zcela volnou ruku. Můžeme se zaručit za monitory EIZO, jsou uzpůsobené potřebám fotografů, a pokud by bylo potřeba je nakalibrovat, zkuste to s naším návodem.

dám pod stromeček monitor eizo

 

LOWEPRO Trekker LT SLX 120 - šedá

Kapacita: 1 bezzrcadlovka s objektivem + 1-2 objektivy, 10'' tablet, Několik kapes na drobnosti a příslušenství, Možno nosit jako sling na zádech nebo na boku

1 890,-

Související články

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...