Fotokurzy

Příběhy současného Banátu - fotografická dílna s Jindřichem Štreitem vol. IV

Termín: 11. 5. - 19. 5. 2019
26. 2. 2019 | 3 minuty čtení

Již počtvrté se můžete vydat s Jindřichem Štreitem do rumunského Banátu, kde se setkáte s místními ve vesnici Šumice, která dosud nebyla zasažená turismem jako ostatní vesnice v Banátu. Odvezete si odtud nejen silné fotografie dokumentující životo místních, ale především jedinečný zážitek. Dílna se koná od 11. do 19. 5. 2019.

Vizuální dokument života krajanů v Banátu - Rok knihy

Již počtvrté se příští rok budete moci pod vedením fotografů Jindřicha Štreita, Romana France a Gabriely Kolčavové do vesničky Šumice v rumunském Banátu, která díky své izolovanosti ještě nepodlehla turismu tolik jako jiné zdejší české vesnice.

Díky vřelým vztahům s konkrétními rodinami budete moci zažít blízkost, která je základním stavebním kamenem fotografické práce během fotografické dílny. Při té bude kladen důraz na portrét, fotoesej i zátiší a budete si moci vytvořit ucelený obraz místní komunity. Cílem totiž nejsou jen silné fotografie, ale také jedinečná životní zkušenost.

Bydlet a jíst budete přímo u místních rodin a zapojíte se tak do jejich každodenního života. Fotit na dílně můžete jak digitální, tak analogovou technikou. Černobílé filmy budete moci vyvolávat, skenovat, upravovat i tisknout přímo na místě pod vedením Ondřeje Žižky. Po celou dobu si budete střádat vizuální, textové i poslechové záznamy, které ve výsledku utvoří ucelený soubor. Fotografie si budete moci každý den vytisknout. Součástí dílny jsou také interaktivní přednášky a společné projekce s konzultací nad fotografiemi.

Jedním z cílů této fotodílny je také práce na knize, jejíž můžete být součástí. Dva studenti z minulé dílny také uspěli v Slovak Press Photo - Alexander Rehorovský a Jana Grznariková, příští rok můžete v soutěžích uspět právě vy.

Další informace:

  • termín: 11. - 19. 5. 2019
  • místo: Šumice
  • počet studentů: 10
  • cena: 24 900,-
  • odjezd: 11. 5. 2019 v 6:00 z Brna
  • příjezd: 19. 5. 2019 okolo 17:00

Cena zahrnuje kurzovné, veškerou dopravu a ubytování s plnou penzí i vyvolávání a digitalizace černobílých negativů na místě, jejich skenování, digitální úpravy snímků, předtiskové úpravy i každodenní tisk, stejně jako kvalitní fotografický papír a další materiály, které jsou potřeba pro přípravu knižnho alba.

Další informace získáte a hlásit na fotodílnu se můžete na e-mailech: gabykolcavova@yahoo.com nebo roman@romanfranc.cz.

Dokument o Banátu najdete zde.

AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-
TAMRON 28-75 mm f/2,8 Di III VXD G2 pro Nikon Z

Objektiv pro full-frame snímač s bajonetem Nikon Z, Všestranný rozsah zoomu, Nejlepší kvalita obrazu ve třídě standardních objektivů se zoomem

23 990,-
NIKON Z 28-400 mm f/4-8 VR

Pro full frame senzor / 28-400 mm / clona f/4,0 – 8,0, Širokorozsahový s 14,2× optickým zoomem, Krokový motor automatického ostření STM

39 990,-

Související články

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...