Produktové novinky

Nový firmware pro Sony α9, α7R III a α7 III a Imaging Edge Mobile

Nový firmware pro Sony α9, α7R III a α7 III a Imaging Edge Mobile
16. 1. 2019 | 5 minut čtení

Sony představuje nový firmware pro α9, α7R III a α7 III a nový software Imaging Edge a Transfer & Tagging add-on, díky nimž můžete být se svými fotoaparáty Sony ještě kreativnější. Co přesně nového vám firmware a software přinese a na jaká zásadní vylepšení se můžete těšit a kdy, se dozvíte v našem článku!

Software verze 5.0 a 6.0 pro Sony α9

Sony představilo zásadní změny v softwaru pro profesionální bezzrcadlovku Sony α9. Aktualizace na verzi 5.0 by měla proběhnout v březnu 2019 a na verzi 6.0 pak v létě 2019. A co obě aktualizace přinesou?

Verze 5.0

Ta poskytne uživatelům α9 nově vyvinutou funkci Real-time Tracking, která umožňuje sledování objektů v reálném čase. Je založený na umělé inteligenci a zpracovává barvu, vzdálenost objektu (hloubku) a vzor (jas) jako informace o poloze v prostoru. Díky tomu budou všechny objekty zachycené s vynikající přesností. Kromě toho umělá inteligence při fotografování a natáčení lidí a zvířat zaznamenává polohu očí v reálném čase s extrémní přesností.

Tato verze softwaru přinese také funkci Real-time Eye AF, která se zakládá na technologii Eye AF, díky níž se Sony dostalo velkého uznání. Ta využívá zdokonalených postupů při zjišťování polohy v prostoru, díky čemuž jsou oči zachycené přesněji a rychleji. Fotoaparát dokáže u všech režimů AF automaticky najít oči objektu a díky nové verzi si budete moci vybrat, na které oko chcete zaostřit.

Mezi dalšími funkcemi ostření, které se aktualizací zpřístupní, jsou Touch Pad, Touch Tracking, rozšířený rozsah clony pro detekci fáze AF (nyní to bude f/16) a Fast Hybrid AF pro plynulé automatické ostření při nahrávání videí.

α9 bude po aktualizaci umět přesněji zaznamenávat jemné změny světla, díky čemuž bude lépe reprodukovat barvy na snímku a přirozeněji zaznamená gradaci tónů například při focení oblohy. Nový algoritmus AWB zase pomůže během sériového snímání vyfotit konzistentnější a vyváženější snímky.

Budou také zdokonalené My Dial a Dual Slot, funkce rating a protect. Díky nové verzi softwaru bude fotoaparát kompatibilní s novou aplikací Imaging Edge Mobile, kterou představíme níže.

Verze 6.0

Verze 6.0 přinese zajímavou změnu pro fotografy divokých zvířat, protože jim umožní využívat Eye AF také pro oči zvířat. S touto verzí se také soubor funkcí doplní o funkci intervalového snímání pro tvorbu časosběrných snímků.

Software verze 3.0 pro α7R III a α7 III

Stejně jako u α9 se zlepší výkon funkce Real-time Eye AF, která bude nyní dostupná pro režim AF-C při namáčknutí spouště. S pomocí této funkce budete moci fotit také zvířata.

Tato verze přinese také funkci intervalového nahrávání, díky níž budete moci velmi jednoduše vytvářet časosběrné snímky. Budete si ji moci nastavit od jedné do 60 vteřin a pořídit až 9999 snímků. Bude možné také nastavit citlivost sledování AF/AE na vysokou, střední, nebo nízkou, díky čemuž omezíte změny v expozici během intervalu nahrávání.

Tato aktualizace je v plánu na duben 2019.

Mobilní aplikace Imaging Edge Mobile a Transfer & Tagging add-on

Nová aplikace Imaging Edge Mobile je nástupkyní aplikace PlayMemories Mobile. Díky ní můžete ihned automaticky importovat snímky z fotoaparátu do připojeného mobilního zařízení i pomocí funkce Auto background transfer to Smartphone. Díky ní budete moci snadno sdílet obsah na sociálních sítích přímo ze svého telefonu. Aplikace také podporuje přenos filmů ve 4K a nabízí funkci dálkového ovládání.

Další nová aplikace Transfer & Tagging add-on umožní profesionálním fotografům zefektivnit pracovní proces - díky ní totiž mohou na pozadí prostřednictvím FTP importovat obsah do mobilních zařízení nebo přidat hlasový záznam s poznámkou. K dispozici je také online funkce, která synchronizuje Caption Glossary u více zařízení.

Obě aplikace budou dostupné od března 2019.

Vylepšení aplikací Remote, Viewer a Edit pro počítače

Bude také aktualizovaná aplikace Imaging Edge pro počítače. Snáze budete moci vytvářet časosběrné snímky, a to především v kombinaci s nejnovějšími fotoaparáty s výměnnými objektivy, které podporují intervalové snímání. Sony doplnila také další funkce, které rozšiřují uživatelské možnosti, a to funkci zobrazení srovnání (comparison display), funkci kolekce (collection) a přepracované uživatelské rozhraní.

Nejnovější verze 1.4 aplikací Remote, Viewer a Edit pro stolní počítače bude k dispozici od ledna 2019.

Ruční vyvolání černobílých filmů + digitalizace

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

399,-
CANON EW-53B Sluneční clona pro RF-S 10-18mm

Sluneční clona pro širokoúhlý objektiv Canon, Určeno pro RF-S 10-18 mm f/4,5-6,3 IS STM, Blokuje rozptýlené světlo pronikající do objektivu

490,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...