Jdete do města a chcete si vzít foťák (co kdyby náhodou, že ano), ale batoh je zbytečně velký. Co s tím? Teď je ten pravý čas na brašnu přes rameno, do které se dá schovat nejenom foťák, ale i nějaké další osobní věci, bez kterých se neobejdete, třeba peněženku nebo telefon. Lowepro Urban+ Tote tohle všechno splňuje a navrch nabízí krásný design, který nepřipomíná klasické fotografické brašny.

Hodnocení odborníka 93%

  • příjemně se nosí
  • relativně dost toho pojme
  • nevejde se tam ale toho tolik, takže není těžká a nebolí z ní krk
  • stylová
  • uvnitř se nachází polstrované pouzdro na foťák a objektiv
  • pouzdro je vyndavací, takže z ní může být i klasická městská taška
  • kvalitně ušité
  • dá se nosit přes rameno i v ruce (odepínatelný popruh přes rameno + kožená rukojeť spojující ucha)
  • u popruhu by mohla být kovová spona
  • kapsa na mobil zvenku není vhodná pro moderní smartphony

Popis

Praktický společník na procházky

Lowepro Urban+ Tote © Anna Jirásková

Styl a praktičnost v jednom

Na první pohled rozhodně nevypadá jako fotografická brašna. Jenom logo dává znalým tušit, že se tam může skrývat i něco víc než jenom obyčejné věci každodenní potřeby. To má dvojí efekt - nejenže vypadá opravdu pěkně a neváhala bych ji využít i bez pouzdra na foťák, ale ani nepřitahuje nežádoucí pozornost nenechavých rukou. Tvarově lehce připomíná kabelku, ale tento rys není nijak výrazný, proto by slušela i muži.

Jak už jsem řekla na začátku, uvnitř se nachází vyjímatelné polstrované pouzdro na foťák, kam uložíte jak foťák s nasazeným objektivem, tak menší náhradní sklo (co kdyby náhodou bylo potřeba ještě jiné ohnisko). Nejenže je tepelně izolovaný a hned nepromrzne (vyzkoušeno), ale taky je chráněný před nárazy. Brašna samotná totiž polstrovaná není, což ale v kombinaci s pouzdrem vůbec nevadí.

Víc, než se zdá

Bez pouzdra se stává opravdu hezkou brašnou do města nebo na procházku, navíc velmi kvalitně ušitou. Materiál je příjemný na omak. A pokud vyjmete pouzdro, vejde se vám do ní opravdu spousta věcí. I s ním je v ní ale prostor nejen na techniku. Sama jsem v ní nosila velkou zrcadlovku (EOS 5D Mark III), s níž nebyl problém, byť se do pouzdra menší těla vejdou lépe, a kromě peněženky, pouzdra na doklady a telefonu jsem do ní bez problémů uložila i knížku na čtení do MHD a diář s propiskou. A jsem si jistá, že takových drobností byste do ní uložili ještě víc - a nejen dovnitř. Zvenku se taky nacházejí kapsičky na drobnosti, třeba právě na propisky, nebo na telefon. Nutno ale říct, že smartphone klasické velikosti se tam nevejde tak, abyste mohli využít zapínání.

Lowepro Urban+ Tote - co se do ní vejde © Anna Jirásková

Zároveň to ale není taška přes rameno, do které se můžete sbalit na túru se vším všudy, čímž svému majiteli přináší jednu obrovskou výhodu - pokud v ní máte běžné věci, nebolí z ní krk ani záda. Celkově se i jinak velmi příjemně nosí. Ramenní popruh si můžete nastavit přesně tak, abyste měli příjemnou polohu rukou při otevírání zipu brašny, a protože se dá odepnout, můžete ji využít i jako tašku do ruky. Ucha se dají spojit měkoučkým koženým držadlem, což má nejenom praktickou (i kdybyste si tam dali dva pytlíky mouky a sáček s olovem, nebudou se vám ucha zařezávat do ruky), ale taky estetickou funkci. Pokud někdy bude Lowepro dělat další generaci brašen, doporučila bych ještě nahradit plastové úchyty popruhu za kovové: byť jsou pevné, přeci jen ten kov vypadá o něco líp a často i o něco víc vydrží.

Lowepro Urban+ Tote © Anna Jirásková

Hlavní rysy

  • pro CSC fotoaparáty a malé zrcadlovky
  • tělo a 1-2 objektivy
  • měkké držadlo a odnímatelný ramenní popruh
  • součástí je i vyjímatelné a nastavitelné pouzdro na fotoaparát
  • uvnitř i vně kapsičky na drobné příslušenství

Shrnutí

Celý týden jsem brašnu nosila všude možně a musím říct, že jsem vůbec necítila potřebu si balit věci do nějaké jiné tašky. Je designově povedená, příjemně se nosí a mohla jsem mít u sebe všechny věci, které potřebuju: foťák (co kdyby se naskytl hezký moment k nafocení), doklady, telefon i knížku. V tomto malém zavazadle se tak spojilo všechno, co já (a zcela jistě nejsem sama) potřebuje k vycházce po městě nebo do lesa. A určitě by se do ní i vešlo něco navíc, vždyť má kapsy i zvenku. Byť má brašna (jako cokoliv jiného) své drobné nedostatky, jedná o opravdu povedený kousek z dílny Lowepro, který stojí za pozornost. Recenzovala Anna Jirásková

Další recenze

Recenze: Nikon Z6 II
Hodnocení 98%

Recenze: Nikon Z6 II

11. 4. 2024
Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II
Hodnocení 98%

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II

4. 4. 2024
Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF
Hodnocení 92%

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF

26. 3. 2024
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...