Výstavy

Barbora Reichová: "Sportovní okamžiky"

Termín: 4. 2. - 16. 2. 2019| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
30. 1. 2019 | 3 minuty čtení

Jméno sportovní fotografky Barbory Reichové jistě nemusíme dlouze představovat. Spolu se svým fotoaparátem byla svědkem historických sportovních okamžiků při zápasech NHL, NBA, na MS v hokeji nebo na čtyřech olympiádách. Na výstavě v naší Minigalerii můžete od 4. do 16. února zhlédnout průřez její tvorbou, která pokrývá jak výmluvné okamžiky ze zápasů a závodů, tak portréty sportovců.

O výstavě

Zajímáte se o sport? Potom vám jistě není neznámé jméno sportovní fotografky Báry Reichové. Ta je jednou ze dvou českých fotografek, které se zaměřují výhradně na sport a byla svědkem mnoha významných okamžiků v dějinách sportu.

Dokumentovala několik zápasů NHL, NBA, MS v hokeji, ME ve fotbale a dokonce čtyři olympiády včetně té poslední v korejském Pchjongčchangu. Získala také ocenění v soutěži Czech Press Photo nebo Fair Play, které pravidelně uděluje Český olympijský výbor. O její tvorbu projevila zájem i mezinárodní agentura Getty Images. A právě průřez její barvitou tvorbou můžete od 4. do 16. února zhlédnout na výstavě v naší Minigalerii.

Mezi fotografiemi najdete jak portréty, tak přesně trefené a výmluvné okamžiky ze zápasů či závodů. Bára k fotografii nepřistupuje čistě reportážně - na jejích snímkách můžeme vidět nejen samotné fotografované objekty, ale také její výtvarné a fotografické cítění a schopnost počkat si na ten správný okamžik a správné světlo. Soustředí se na linie, barvy, světlo a stín, které divákovi často uniknou. Díky tomu všemu její fotografie nezapadnou mezi dalšími snímky pořízené na téže akci a budou přitahovat divákovu pozornost i dlouho poté, co je výsledek sportovního klání minulostí.

O autorce

Barbora Reichová je sportovní fotografka pracující pro deník Sport. Vystudovala střední odbornou fotografickou školu a nyní studuje Institut tvůrčí fotografie při Slezské univerzitě v Opavě. Na profesionální úrovni se věnovala florbalu a hrála i basketbal a další sporty. Díky tomu dokáže skvěle odhadnout akci na hřišti či v závodu, což je pro sportovního fotografa jedna ze zásadních dovedností.

Výstava je prodejní, cena jedné fotografie je 1000 Kč.

Beseda s Bárou

Pokud se chcete dozvědět třeba o tom, co všechno znamená být profesionálním fotografem, jak se Bára dostala do redakce deníku Sport nebo jak těžký je batoh profesionálního fotografa, neváhejte se zapsat na besedu! Ta proběhne v pondělí 4. 2. od 17 hodin a po ní se můžete jít přímo s Bárou podívat na fotky na výstavu. :) Neváhejte dlouho, míst je omezený počet!

chci se registrovat na besedu

Vyvolání černobílých negativů + digitalizace

vyvolání kinofilmů (135) i svitkových filmů (120/220) + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-
MANFROTTO Advanced Messenger M III

fotobrašna pro tělo fotoaparátu a 2-3 objektivy nebo dron DJI Mavic Pro, velká kapsa na zip s odnímatelnými přihrádkami, kapsy na příslušenství i telefon nebo doklady

2 890,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...