1. 2. 2019 | 6 minut čtení

Seznamte se s nejnovějšími přírůstky do rodiny objektivů Panasonic - 50 mm f/1.4, 70-200 f/4 a 24-105 f/4! Nejbližšími příbuznými jsou fullframové bezzrcadlovky S1 a S1R. Přinášejí vám vynikající optickou kvalitu a zoomová skla třeba kompatibilitu se stabilizačním systémem Dual I.S. 2. Kromě toho Panasonic představuje novou platformu LUMIX PRO, která profesionálním fotografům nabídne podporu a servisní služby různě po světě.

Špička po optické i mechanické stránce

Panasonic dnes představuje tři nové výměnné objektivy pro plnoformátové bezzrcadlovky řady Lumix S - S1 a S1R. Fotoaparáty i objektivy této řady disponují bajonetem L společným Leice, Sigmě a Panasonicu, v současném fotografickém světě se řadí mezi top produkty po optické i mechanické stránce a jsou tak ideální pro profesionály.

chci si předobjednat S1        chci si předobjednat S1R

Spolu se třemi novými objektivy Panasonic ohlašuje dalších nejméně 10 objektivů ve fázi vývoje a přípravy, které by se na trhu měly objevit do konce roku 2020. Jsou mezi nimi třeba 24-105 mm se světelností f/2.8, 70-200 mm se světelností f/2.8 nebo 16-35 mm f/4.

Pojďme se ale blíž podívat na právě představené novinky!

LUMIX S PRO 50 mm f/1,4

S tímto vysoce světelným objektivem se neztratíte ani v hůře osvětlených prostorách. Ohnisko 50 mm je základem každé fotografické výbavy a světelnost f/1.4 mu jen dodává na lesku. Navíc se tento objektiv vyznačuje výborným optickým rozlišením, díky čemuž je i při nízkých clonových číslech kresba ostrá jak uprostřed, tak v rozích snímku.

Členy s velmi nízkou disperzí v optické soustavě zabraňují chromatické aberaci a díky konstrukci řady S PRO se nemusíte toto sklo vzít i do prašného prostředí nebo nepříliš příznivých povětrnostních i teplotních podmínek.

A na konec jedna důležitá zpráva pro milovníky videa - s tímto objektivem se můžete bez obav zaměřit i na natáčení! Při přeostřování se totiž nemění ohnisko ani úhel záběru. Objektiv vám také umožňuje využít automatické ostření s manuálním doostřením.

Panasonic S PRO 50 mm f/1.4

chci si předobjednat panasonic s pro 50 mm

 

LUMIX S PRO 70-200 mm f/4 O.I.S.

S tímto zoomem pokryjete řadu žánrů - od portrétu, přes zvířata ve volné přírodě až po sport. Má vynikající kresbu a příjemný kontrast v celém rozsahu zoomu.

Objektiv je kompatibilní s pětiosým stabilizačním systémem Dual I.S. 2 s účinností 6 EV, což je vůbec nejefektivnější stabilizace, jaká kdy byla u full framových fotoaparátů představena.

Stejně jako u objektivu 50 mm je ostřicí mechanismus motorizovaný a umožňuje vám rychlou elektronickou komunikaci s fotoaparátem až 480 snímků za sekundu. Je také vhodný i na pořizování videozáznamů a můžete automaticky zaostřovat a manuálně doostřovat.

Panasonic S PRO 70-200 mm f/4

chci si předobjednat panasonic s pro 70-200 mm

LUMIX S 24-105 mm f/4 MACRO O.I.S.

Na závěr představujeme základní zoomový objektiv, kterým pořídíte krásně široký záběr krajiny i portrét. Kromě tradičních žánrů se s ním můžete ale zaměřit i na makrofotografii, a to díky poměru zobrazení 0,5x a minimální ostřicí vzdálenosti 30 cm. Kresba je stejně ostrá v celém rozsahu ohniskových vzdáleností.

Stejně jako u zoomu 70-200 mm f/4 můžete i u tohoto objektivu díky kombinaci optického stabilizátoru a stabilizátoru na snímači modelů Panasonic S1 a S1R využívat výhod stabilizačního systému Dual I.S. 2. Optická soustava je vybavená členy s nízkou disperzí, které zabraňují vzniku chromatické aberace.

Panasonic S 24-105 mm f/4

chci si předobjednat panasonic lumix s 24-105 mm

Platforma pro profesionální fotografy

Kromě tří nových objektivů představuje Panasonic platformu LUMIX PRO, která je určená profesionálním uživatelům fotoaparátů Panasonic. Aktuálně se na ni lze registrovat v pěti zemích - ve Francii, Německu, Itálii, Španělsku a Velké Británii.

A co je vlastně účelem platformy? Ta svým registrovaným profesionálním fotografům nabídne podporu a řadu servisních služeb, pokud je potřebují akutně využít. Mohou tak po celém světě pracovat s vědomím, že se mají v případě kolapsu techniky kam obrátit. Konkrétně tam mohou majitelé registrovat své modely řad Lumix G a Lumix S a při registraci do 31. března 2019 mohou uživatelé platformy využívat výhod programu po jeden rok zdarma.

A to se se týká například údržby snímačů či elektronických hledáčků, čištění přístrojů nebo kalibrace objektivů. V případě, že budou fotografové takové služby potřebovat, bude jejich přístroj či objektiv opravený v co nejkratším čase a případně jim bude zapůjčena i náhradní technika. Služby budou ušity jednotlivým uživatelům na míru.

V závislosti na úrovni členství budou profesionálové moci využívat služeb i v zahraničí, v zemích, které jsou do programu zapojené. A jejich seznam se bude nadále rozšiřovat: letos na jaře přibude Irsko a Rakousko, v průběhu roku pak další. Další informace naleznete na stránkách programu.

FUJIFILM Instax SQUARE Link obal šedý

Pevné a odolné skořepinové pouzdro, Odolné proti prachu a vodě, Chrání vaše oblíbené zařízení před nárazy a poškrábáním

499,-

Související články

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Instax Mini 99 - analogová novinka společnosti Fujifilm

Instax Mini 99 - analogová novinka společnosti Fujifilm

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...