Výstavy

Naděje vs. vyhynutí od Ami Vitale

Termín: 28. 2. - 7. 4. 2019| Místo: Czech Photo Centre
Naděje vs. vyhynutí od Ami Vitale
25. 2. 2019 | 2 minuty čtení

Americká fotografka Ami Vitale 20 let fotografovala válečné konflikty, nyní se zaměřuje na příběhy zobrazující vzájemné působení člověka a přírody. Na výstavě v Czech Photo Centre si tak od 28. února do 7. dubna budete moci prohlédnout sloní sirotčinec v Keni nebo pandí porodnici a rezervaci v Číně.

Člověk a příroda očima Ami Vitale

Americká fotografka Ami Vitale 20 let fotografovala válečné konflikty ve více než 100 zemích, teď se zaměřuje na dokumentování vztahu člověka a přírody. Patří do týmu fotografů National Geographic.

Zároveň se věnuje několika projektům, k nimž se neustále vrací - např. příběhům lidí, kteří zachraňují, co z přírody zbylo. Na výstavě si tak budete moci prohlédnout příběhy ze sloního sirotčince v Keni, čínské pandí porodnice a rezervace. Nafotila i příběhy, které souvisejí s Českou republikou, nejznámějším z nich je převoz čtyř bílých nosorožců ze ZOO Dvůr Králové do rezervace Ol Pejeta v Keni. Loni také zachytila poslední chvíle života bílého nosorožce Sudána, posledního samce svého druhu.

V rámci své práce uplatňuje heslo "žít příběh", díky čemuž spala v hliněných chýších a spala ve válečných zónách, překonala malárii a byla oblečená do pandího obleku. Za svou práci obdržela mnoho prestižních ocenění, jmenujme např. World Press Photo v kategorii Příroda (2018), International Photographer of the Year či cenu Daniela Pearla za vynikající reportáž. Spoluzaložila Ripple Effekt Images, což je tým vědců, spisovatelů, fotografů a filmařů, kteří vytvářejí silné příběhy ilustrující specifické problémy žen v rozvojových zemích.

Vyvolání černobílých negativů + digitalizace

vyvolání kinofilmů (135) i svitkových filmů (120/220) + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
DJI RS 4 Pro

Profesionální stabilizátor pro videotvůrce, S vertikálním snímáním 2. generace, Plynulé a pohodlné vyvažování

22 790,-

Související články

Radek Karkys: Mezi Masaji

Radek Karkys: Mezi Masaji

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Bernhard Schubert: Pestrost přírody a fotografie

Bernhard Schubert: Pestrost přírody a fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...