Výstavy

Zakladatelé spolku 400 ASA vystavují v Národní galerii

Termín: 1. 3. - 8. 9. 2019
Zakladatelé spolku 400 ASA vystavují v Národní galerii
6. 3. 2019 | 2 minuty čtení

Spolek 400 ASA sdružuje dokumentární fotografy, z nichž každý má osobitý pohled na svět. Nyní můžete až do 8. září v Národní galerii navštívit výstavu sedmi zakladatelů spolku, kde každý představí rozsáhlý výsek ze své tvorby. Těšit se tak můžete na snímky Alžběty Jungrové, Antonína Kratochvíla, Karla Cudlína, Jana Dobrovského, Jana Mihaličeka, Martina Wágnera a Tomkiho Němce.

7 fotografů, 7 individuálních pohledů

Od 1. března do 8. září si v Národní galerii můžete prohlédnout tvorbu zakladatelů spolku 400 ASA, Alžběty Jungrové, Antonína Kratochvíla, Karla Cudlína, Jana Dobrovského, Tomkiho Němce, Jana Mihaličeka a Martina Wágnera.

Ač je každý z nich individualitou, jejich tvorba se spojuje v realismu, jehož optikou pohlížejí na svět a zachycují jeho proměny. Společným tématem jich je člověk a lidská společnost, zejména v projevech, kterých je čím dál méně. Řeč je třeba o oživování náboženských tradic, které sledují Karel Cudlín a Jan Mihaliček, nebo o současných tématech, jak je vidět třeba v souboru Rodiny Jana Dobrovského či Burlesku Alžběty Jungrové. Historicky výstavu ukotvuje tvorba Antonína Kratochvíla a na této výstavě můžete vidět ukázky ze souborů zaměřujícících se na soudobou transformaci postkomunistických částí střední a východní Evropy.

Na otázky, které si autoři kladou a které spolu souvisejí, hledá každý z autorů osobitou odpověď. Výstava vzdává hold také černobílé tradici dokumentární fotografie. Každý z autorů se představuje monotematicky, rozsáhlým výsekem z tvorby. Fotografy a jejich společné prohlášení najdete na stránkách spolku 400 ASA.

Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
Foto na kapa desce bez laminace

produkt obsahuje háček na zavěšení, do formátu 30x45 cm, bez laminace

141,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...