Výstavy

Šest pohlednic Jolany Havelkové

Termín: 4. 4. - 7. 7. 2019| Místo: Poštovní muzeum
21. 3. 2019 | 2 minuty čtení

Na počátku byla černobílá pohlednice. O 24 let později můžete zhlédnout více než stovku rozličnou formou ztvárněných uměleckých děl, jež spojuje právě ona šestice pohlednic Jolany Havelkové. Výstavu si můžete prohlédnout v Poštovním muzeu od 3. dubna do 7. července 2019.

24 let pohlednicové inspirace

Na začátku bylo 6 identických černobílých pohlednic, kterou Jolana Havelková rozdávala kolemjdoucím na kolínském náměstí. Za 24 let se tato spontánní akce proměnila v jedinečný umělecký počin, jehož výsledek si můžete prohlédnout od 3. dubna do 7. července v Poštovním muzeu.

Na výstavě budete mít možnost zhlédnout více než stovku děl - fotografií, koláží, kreseb, maleb, asambláží, objektů, textů a videí -, které inspirovala právě ona sada černobílých pohlednic. Díky proměnám pohlednic, které jsou původně určené k poslání poštou a předávání textových a obrazových informací, můžete nahlédnout další možnosti a způsoby komunikace nejen prostřednictvím umění. Důležitou roli v nich hraje psané slovo, text, příběh a poetika korespondence.

Kromě vernisáže, která proběhne 2. dubna od 17 hodin, se budete v souvislosti s výstavou zúčastnit řady dalších akcí a výtvarných dílen či se setkat s autory. 6. dubna bude od 9 do 15 hodin otevřena přepážka, kde budete moci získat otisk příležitostného poštovního razítka. Zároveň se bude od 9 do 12 hodin konat autogramiáda Jolany Havelkové a Luboše Plného, autorů přítisku na dopisnici, která byla u příležitosti výstavy vydaná.Pozvánka na vernisáž výstavy Jolany Havelkové Šest pohlednic

Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-
GODOX spoušť rádiová s časosběrem TR-P1 (L1) pro Panasonic

Rádiová spoušť pro fotoaparáty Panasonic, Vhodné k pořízení časosběrů, Pár vysílače a přijímače

1 690,-
MANFROTTO Advanced Fast Backpack M III

fotobatoh pro rychlé focení s prostorem na tělo fotoaparátu + 4 objektivy, kapsa na notebook a tablet, nepromokavá pláštěnka

3 890,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...