Výstavy

Václav Šilha: "JUST HUMAN"

Termín: 1. 4. - 27. 4. 2019| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
25. 3. 2019 | 3 minuty čtení

Václav Šilha je známý svými snímky divoké přírody a zvířat. V posledních letech se ale zaměřuje na zachycování tradiční kultury domorodých společenstev, která mizí pod vlivem západní civilizace. Právě ukázku z tohoto projektu si budete od 1. do 27. dubna prohlédnout u nás v Minigalerii.

Tradiční kultura domorodých společenstev

Výstava Václava Šilhy JUST HUMAN je ukázkou ze stejnojmenného projektu, na kterém autor pracuje již několik let.

Na svých cestách po celém světě,  zaznamenával na fotoaparát krásy divoké přírody a někdy bohužel i její nenávratnou zkázu. V posledních letech si ale také začal uvědomovat ztrátu tradiční kultury v domorodých společenstvích, které se velice často hroutí pod náporem západní civilizace. Právě proto se po letech fotografování přírody pokusil vstoupit do trochu jiné fotografické oblasti.

Václav Šilha (1963)

Fotografii se věnuje profesiálně od roku 2005. Dokumentoval mimo jiné problémy životního prostředí na všech šesti kontinentech včetně Antarktidy. V posledních letech se věnuje především tématu zanikajících lidských kultur a zvyků např. v Amazonii, Indii, Mongolsku, Africe atd. Kromě fotografování těchto projektů spolupracuje i s Českou televizí, pro kterou mimo jiné natáčí krátké dokumenty. Poslední tři roky externě pracuje pro Zoologickou zahradu Praha, a to zvláště při projektech "Návrat divokých koní" při introdukci koní Převalského do pouště Gobi v Mongolsku.

Spolupracuje také s Ministerstvem životního prostředí na fotografické a filmové dokumentaci nelegálního obchodu s ohroženými živočišnými druhy.

Je spoluautorem tří úspěšných knihDivoká planeta, Afrika v nás I a Afrika v nás II. Pravidelně publikuje u nás i v zahraničí. Spolupracuje s britskými mediálními agenturami, jako jsou Barcroft Media nebo Caters. Několikrát získal ocenění v soutěži Czech Press Photo za fotografické soubory i video a je držitelem i několika zahraničních ocenění. Je také jednou z tváří FotoŠkoda.

O tvorbě Václava Šilhy si můžete přečíst také v rozhovoru s Václavem Křížkem a dvoudílném rozhovoru s Kryštofem Korčem na našem blogu. Na přednášku o Mongolsku se můžete také těšit na jarním FotoŠkodaFestu! :)

Výstava je prodejní, jedna fotografie stojí 1 500 Kč. Na nákup fotografií nelze uplatnit slevu na zákaznické kartě. Vernisáž proběhne výjimečně v úterý 2. 4. v 17 hodin.

Ruční vyvolání černobílých filmů

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

260,-
FUJIFILM Instax SQUARE film Slide

Pro fotoaparáty Fujifilm Instax Square, 10 ks barevných fotografií, Velikost tisku 2×3“ / 5,08×7,62 cm

279,-
JJC spoušť rádiová JM-MII (DC2) pro Nikon D5600/7500/610/750,Z6/7

eliminuje chvění fotoaparátu při fotografování s dlouhou expozicí, dosah až 30 metrů, 16 dostupných kanálů

990,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...