25. 3. 2019 | 2 minuty čtení

Ze snímků George Karbuse dýchá láska a úcta k přírodě, ať už na nich zachycuje delfíny, potápěče či divoký příboj. Při cestě po světových oceánech viděl kosatky v Arktidě a keporkaky v jižním Pacifiku. Nyní se světoznámý a oceňovaný fotograf divoké přírody a karlovarský rodák stává ambasadorem značky Nikon.

Opravdové poklady života

George Karbus, rodák z Karlových Varů, žije na divokém západním pobřeží Irska, kde nachází stálou inspiraci pro svou fotografickou tvorbu. Setkal se tam s přátelským divokým delfínem, který ho přiměl vydat se na cestu po světových oceánech, během níž se setkal s kosatkami v Arktidě i keporkaky na jihu Tichého oceánu. Na svých snímcích zachycuje velryby, potápěče, surfaře nebo moře a proměňuje tak svou lásku k přírodě v úžasné snímky, které fascinují celý svět.

Snažím se zachytit krásy našeho úžasného světa a ukázat lidem opravdové poklady života. Doufám, že mohu lidi inspirovat, aby žili ve větší harmonii s přírodou.

O jeho práci mají velký zájem fanoušci na sociálních sítích a média, uspěl s ní ale i v řadě prestižních soutěží. Získal například titul v soutěžích Wildlife Photographer of the Year, Nature´s Best Photography, Outdoor Photographer of the Year či Red Bull Illume. Pravidelně spolupracuje i s velkými světovými značkami - Nikon, BBC, SanDisk, Red Bull a Suunto. Jeho díla jste si mohli prohlédnout v galeriích ve Washingtonu, Hong Kongu, Londýně nebo Japonsku a své snímky publikuje v časopisech Nature´s Best, BBC Wildlife magazine, BBC Focus, Nikon Pro nebo Outdoor Photography.

Nyní se George zařazuje mezi Nikon ambasadory, kteří svou prací inspirují jak fotografy po celém světě, tak širokou veřejnost. Jeho práci můžete sledovat na instagramovém profilu @georgekarbus, facebookové stránce George Karbus Photography nebo jeho webu www.georgekarbusphotography.com.

Můžete si ho také připomenout v článku od Václava Křížka, který se za ním vydal do Irska.

SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-
DJI RS 4 Combo

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

18 790,-
DJI Avata 2 Fly More Combo (Single Battery)

Detailní záběry ve velmi vysokém rozlišení 4K, Pohlcující zážitek z letu, Intuitivní ovládání pohybu

25 990,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...