26. 3. 2019 | 3 minuty čtení

Sony přichází s novým firmwarem 5.0, který zásadně posouvá možnost fotografů. Nejzásadnějším vylepšením je autofocus, který je nyní ještě přesnější, rychlejší a posouvá hranice fotografie i videa. Součástí firmwaru je ale také řada nastavení, po nichž volali samotní uživatelé. Vydává také aplikaci, která vylepší workflow profesionálních fotografů.

Vylepšená α9

Sony vydal nový firmware verze 5.0, který přináší zásadní vylepšení oblíbenému modelu α9 - chytřejší a přesnější autofocus, lepší kvalitu obrazu a řadu nastavení urychlující workflow, po nichž volali uživatelé. Pojďme se na ně podívat blíže.

Autofocus

S novým firmwarem bude vaše α9 umět pomocí umělé inteligence přesně sledovat objekt (Real-time Tracking mode). Bude u toho využívat nejnovější algoritmus založený mimo jiné na rozpoznávání objektů umělou inteligencí, který umožní poznat a sledovat objekt s mnohem větší přesností než doposud.

Zároveň se vylepší i zaostřování na oko (Real-time Eye AF). Ta je rovněž založena na inteligentním rozpoznávání objektu, díky čemuž je nyní rychlejší, a díky zamčení AF umožňuje soustředit se na jeden konkrétní, i velmi rychle se pohybující objekt. Můžete si vybrat, zda chcete ostřit na levé, či pravé oko, nebo zda to necháte na automatu. Nově také můžete detekci očí spustit namáčknutím spouště a zaměřit se i na oči, které jsou během focení skryté.

Vylepšení přináší firmware i videotvůrcům. Rychlý hybridní autofocus nyní umožňuje jemnější a přesnější zaostřování během natáčení, a to i v situaci, kdy se před vybraný objekt přesune jiný člověk či předmět.

Kvalita obrazu

S novým firmwarem přichází i vylepšené snímky. Ten totiž maximalizuje schopnosti full frame snímače a fotoaparát díky tomu teď umí vykreslit i jemné změny ve světle a docílit tak jemných a přirozenějších barevných odstínů a lepšího vyvážení bílé.

Uživatelské nastavení a lepší workflow

Po instalaci nového firmwaru budete moci využít řady nastavení, které Sony vytvořilo pro lepší workflow na žádost uživatelů. Jsou to My Dial menu, vylepšené uživatelské nastavení tlačítek (Custom Key), větší možnosti dotykové obrazovky, lepší využití duálního slotu a tagging.

Předtím, než si firmware nainstalujete, si pečlivě opište všechna uživatelská nastavení, protože po instalaci se fotoaparát vrátí do továrního nastavení. Firmware si můžete stáhnout na stránkách Sony.

Imaging Edge

Spolu s novým firmwarem Sony ohlásila také mobilní aplikace Imaging Edge a updaty pro aplikace 'Remote', 'Viewer' a 'Edit'. Profesionálové se mohou těšit na novou aplikaci Transfer & Tagging add-on pro Android a Apple, která umožňuje okamžitý přesun fotek do telefonu, jejich úpravu a rychlé posílání přes FTP. Můžete také pojmenovat akci, na níž fotografie pořizujete a toto označení se objeví u všech poslaných snímků. Můžete k nim také nahrát hlasový vzkaz a urychlit tak spolupráci s dalšími fotografy a ostatními členy týmu.

FUJIFILM Instax SQUARE film Slide

Pro fotoaparáty Fujifilm Instax Square, 10 ks barevných fotografií, Velikost tisku 2×3“ / 5,08×7,62 cm

279,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...