Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
FotoŠkoda Fest

Připravit, pozor, cvak! Jarní FotoŠkoda Fest je tady!

Termín: 27. 5. - 2. 6. 2019
30. 4. 2019 | 7 minut čtení

Netrpělivě jsme odškrtávali čísla v kalendáři a konečně jsme se dočkali! Jarní FotoŠkoda Fest klepe na dveře a svou týdenní dávku fotografie si budete moci vychutnat od 27. května do 2. června. Během celého týdne můžete na více než 150 workshopech a přednáškách od známých i prozatím méně známých tváří nasát inspiraci, oslavit svátek fotografie se svými kolegy a svlažit fotografický zápal vynikající limonádou. Pozor - registrace startují 6. 5., tak ať vám někdo nevyfoukne místa na vyhlédnuté akci!

Týden nabitý fotoinspirací

Je to tak, FotoŠkoda Fest je zpět! Palác fotografie se na týden opět oblékne do slavnostního hávu, aby uvítal všechny fanoušky fotografie a vytvořil prostředí, kde se nové poznatky smísí s fotografickým nadšením a kde přátelé a kolegové kráčejí po společné cestě za lepšími snímky.

Inspiraci pro ně můžete najít na více než 150 workshopech a přednáškách, kde se na vás budou těšit zářící i vycházející hvězdy fotografické branže, po celý týden se budete moci obrátit na produktové specialisty oblíbených značek, které si pro vás přichystají prezentaci nejnovějších i léty prověřených kousků ze svých dílen.

Volnou chvilku v programu můžete strávit na vlně fotografie na výstavě, kterou budete mít po předložení akreditace zcela zdarma - v Czech Photo Centru můžete zhlédnout první výstavu Instax fotografií vůbec, milovníci přírody zase mohou zamířit do Karolina na to nejlepší z letošního ročníku Czech Nature Photo. Leica Gallery Prague nabídne výstavu Miroslava Hucka nazvanou Domovy a přímo v centru dění, v naší Minigalerii a Maxigalerii, jsme si pro vás přichystali fine artové snímky Miloše Nejezchleba, který se pyšní prvenstvím z kategorie Lifestyle z posledního ročníku Czech Press Photo a vítězstvím v posledních dvou ročnících Nikon kalendáře.

Vám už teď zbývá jediné - promazat karty, nabít baterie, vyčistit objektivy a posílit ukazováčky, protože ty během týdne od 27. května do 2. června dostanou pořádně zabrat. A vlastně ještě jedna věc - důkladně prostudovat program, protože registrace začínají už úderem půlnoci na pondělí 6. května, tak aby vám náhodou někdo nevyfoukl místo na vytipovaných akcích! Vybírat můžete z workshopů i přednášek napříč rozličnými žánry, tak se nebojte zkusit i něco, čím jste doposud nepolíbení. Kromě nového žánru si na workshopech budete moci vyzkoušet i špičkovou techniku, po které třeba už delší dobu pokukujete. :)

prozkoumat program

 

Zářící i vycházející hvězdy fotografie

Nebyl by to FotoŠkoda Fest, abychom si pro vás nepřipravili program nabitý úspěšnými a inspirativními fotografy. Tentokrát se během 150 akcí můžete setkat třeba s Milošem Nejezchlebem, Stanislavem Peterou, Petrem Bambouskem, Petrem Janem Juračkou, Tomášem Touhou, Petrem Slavíkem, Danem Vojtěchem, Zarou Wildmoons, Jiřím Růžkem, Kateřinou Janišovou, Kevinem V. Tonem nebo Janem Šimánkem. Tím ale plejáda hvězd rozhodně nekončí!

Pokud patříte mezi fanoušky Instagramu, říkají vám něco přezdívky @tomashavel, @kristynakvapilovaphotography, @zipacek, @lukasmartinek, @catandcook.cz nebo hashtag #czech_vibes a s ním spojené duo @czech_vibes? Že ano? Že dokonce patří mezi ty, které sledujete? Potom vězte, že s Tomášem Havlem, Kristýnou Kvapilovou, Dušanem Zapalačem, Lukášem Martínkem, Ivanou Jindřichovou i duem Markétou Poláškovou a Magdalénou Fukanovou a mnoha dalšími se nyní můžete potkat naživo, bez prostřednictví displeje telefonu, a zjistit, kdo za působivými snímky a inspirativními účty stojí.

hvězdy festivalu

Rychlejší vyhrává - více času s fotografií

Základní vstupné stojí 490,- Kč a dostane vás na desítky workshopů, přednášek a také na zmíněné výstavy. Podoba programu je pouze na vás, vyberte si akce, které vám časově i tematicky vyhovují, a nasávejte nové poznatky a pořizujte skvělé snímky přesně podle svých představ a možností. Kromě přednášek, kde vám talentovaní tvůrci předají své zkušenosti a přiblíží svůj pohled na fotografii, si můžete všechno nové vyzkoušet také na workshopech. Abyste se od lektorů ale mohli dozvědět co nejvíce a oni vám mohli věnovat maximální individuální pozornost, je počet míst u většiny workshopů omezený. Pokud vás tedy některý z nich láká, neváhejte a skočte po něm! :)

Kromě přednášek, workshopů a výstav se ale můžete těšit na pořádnou nálož produktových prezentací, u nichž vám budou po celou dobu k dispozici nejen specialisté s odpověďmi na jakékoli dotazy, ale také žhavé novinky i osvědčené evergreeny produktové nabídky oblíbených značek Nikon, Canon, Olympus, Sony, Fujifilm, Sigma, Hasselblad, Zeiss, Peak Design, Fomei, Leica, Panasonic a dalších. To všechno si budete moci na vlastní kůži a oko vyzkoušet a dozvíte se i vychytávky, které vám usnadní vaše workflow.

Nezapomeňte, registrace startují už v pondělí 6. května, tak ať vám neuteče nic, na co máte zálusk.

registrovat se

#fotoskodafest žije fotografií

Na sociálních sítích vás sice zásobujeme fotkami a novinkami pravidelně, během festivalu se ale připravte na pořádnou smršť. Na Facebooku i Instagramu s vámi budeme sdílet festivalovou atmosféru a budeme rádi, když nám ji pomůžete vytvářet nejen na místě, ale i na sociálních sítích. Festival totiž bude přesně takový, jaký si ho společně uděláme, a my se nemůžeme dočkat, až se podíváme, jak ho prožíváte vy! Přidejte ke svým příspěvkům #fotoskodafest, ať spolu můžeme být po celý týden i na Facebooku a Instagramu.

Při horkých květnových a červnových dnech jistě přijde vhod osvěžení, které pro vás celý týden bude přímo v centru dění připravovat kavárna Člověka v tísni. Taková výtečná domácí limonáda nebo kousek vynikajícího zákusku při odpolední kávě rozhodně přijdou k chuti.

Těšíme se na vás i na vaše fotky! :)

Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...