FotoŠkoda Fest

Nasajte na FotoŠkoda Festu inspiraci od těch nejlepších!

Termín: 27. 5. - 2. 6. 2019| Místo: Centrum FotoŠkoda - FotoŠkoda Fest
17. 5. 2019 | 9 minut čtení

Registrace na FotoŠkoda Fest jsou v plném proudu, což znamená jediné - Fest už klepe na dveře. V květnu se palác fotografie opět zaplní nadšenými fanoušky, vzduchem budou létat inspirativní nápady, paměťové karty se budou plnit a mozkové závity poběží na plné otáčky. Během 7 dnů zasvěcených fotografii se budete moci těšit na celou plejádu fotografických osobností z různých žánrů, které vám s chutí předají své znalosti a zkušenosti. Které to letos na jaře budou?

Nahlédněte do kuchyně špiček v oboru

Po celých 7 dní se na jednom místě budou scházet špičky různých žánrů, které si budete moci poslechnout na přednáškách, nebo si jejich po léta budované zkušenosti osvojit přímo pod jejich lektorským vedením na workshopech. A právě jejich bohaté zkušenosti, které předávají dál, společná vášeň pro fotografii a chuť se společně vydat po cestě za ještě lepšími snímky dělá z festivalu událost, které se nemůžeme dočkat. Pojďme se podívat na to, na koho se za 10 dní můžete těšit (a netrpělivě odšrtávat data v kalendáři). :)

Miloš Nejezchleb

Miloš se konceptuální fotografii věnuje "pouhé" tři roky, přesto už za svou tvorbu posbíral řadu českých i mezinárodních vavřínů. Jeho tvorba propojuje vizuální estetiku a silná sociální témata - mezi jeho projekty najdete snímky lidí s alopecií, silných osobností, které se vztyčenou hlavou překonaly těžké životní okamžiky, nebo společenskokritické fotografie upozorňující na konzum. Není třeba zdůrazňovat, že jeho tvorba zaujímá silné místo v české a světové umělecké fotografii, a vy teď máte příležitost se od něho na přednášce dozvědět, jak takové snímky vznikají.

Za oponu můžete trochu nahlédnout už teď v rozhovoru na našem blogu a třeba si pro Miloše na jeho přednášku přichystat pár dalších otázek. :)

chci na přednášku miloše nejezchleba

Consumer Society © Miloš NejezchlebConsumer Society © Miloš Nejezchleb

Stanislav Petera

Stanislav je vypravěč příběhů. Podmanivých příběhů ze vzdálených koutů světa i doby zobrazujících se na pár perfektně vyladěných snímcích, které vás dokážou vtáhnout do světa, jež ukazují. Zakládá si na postprocesu a pro (nejistý) snímek je ochotný přejet i půl světa. Právě o obrazových příbězích a o svícení, kterým dokresluje působivou atmosféru, vám bude povídat na dvou přednáškách na FotoFestu.

O jednom takovém příběhu si můžete přečíst na našem blogu. Můžete se těšit i na jeho výstavu, kterou v minigalerii uvidíte od 27. května do 8. června, v maxigalerii až do konce prázdnin!

chci na přednášku o příbězích     chci na přednášku o svícení

Zakázané království © Stanislav PeteraZakázané království © Stanislav Petera

Zara Wildmoons

Zara se věnuje fashion, portrétům a konceptuální fotografii a se svými snímky uspěla ve VOGUE, který ji hned dvakrát po sobě vybral pro Photo VOGUE FESTIVAL v Miláně, a letos v únoru byla zařazená mezi VOGUE TALENTS. Z jejích snímků můžeme vycítit atmosféru, která připomíná fin de siècle. Právě o své neotřelé tvorbě, o VOGUE TALENTS a mnohém dalším uslyšíte na přednášce na Festu.

chci jít na přednášku

© Zara Wildmoons© Zara Wildmoons

Petr Bambousek

Pravidelní návštěvníci festivalu se s Petrem i jeho vynikající tvorbou již možná setkali a jistě dosvědčí, že Petr patří k nejlepším fotografům přírody v českých kruzích. Za své snímky získal i řadu ocenění, jak v Čechách, tak v zahraničí. Za zajímavými živočichy s oblibou cestuje do rovníkových oblastí, pozoruhodné objekty ale nachází i v našich končinách. Šťastlivci, kteří se stihli přihlásit, se o tom budou moci přesvědčit na vlastní kůži na workshopu, Petr si však pro vás připravil i přednášku, kde s vámi bude sdílet zážitky z focení na svých tropických expedicích.

chci si poslechnout o zážitcích z expedic

© Petr Bambousek© Petr Bambousek

Petr Jan Juračka

Petr je známý dobrodruh, naposledy třeba vylezl na horu Ama Dablam v Nepálu se spoustou techniky na zádech, aby pořídil parádní snímky. Nepřekvapí vás, že skutečně pořídil. :) V jeho portfoliu ale nenajdete jenom impozantní snímky velehor, ale také dechberoucí záběry z dronů a působivé fotografie těch nejmenších organismů na Zemi. Petr je navíc zdatný nejen ve fotografování, ale i v psaní, takže si jeho zážitky můžete v pravidelných dávkách číst na Facebooku, nyní už ale také v knižní podobě. Na Fest si pro vás přichystal přednášku o dronech, fotografování s nimi a jistě své vyprávění okoření nějakou dobrodružnou historkou. :)

chci na přednášku o dronech

© Petr Jan Juračka© Petr Jan Juračka

Jan Šimánek

Kromě Petra se na festivalu můžete potkat i s Janem, který o Petrovi v Himálaji natočil seriál Ze života fotografa. A nejen to, před jeho objektivem se objevují horolezci, byl mezi nimi třeba i Adam Ondra. A kdoví, třeba jednou natočí autodokument, sám totiž po skalách rád leze, založil dokonce lezecký festival Póvl. Právě o filmu o Adamovi Ondrovi vám poví na přednášce na festivalu.

chci slyšet o filmu s Adamem ondrou

© Jan Šimánek© Jan Šimánek

Kateřina Janišová

Katka je proslulá portréty žen, které podtrhují jejich osobnost, stejně jako vyzařují jasně čitelný rukopis. Takřka výhradně je fotí v černobílé a nechává hrát světlo, nebojí se modelky nechat namočit nebo odít do odvážných oděvů, sama je líčí a češe. Na festivalu se můžete přihlásit ještě na workshop Ženy fotí ženy a je tam pár posledních míst, takže kdo zaváhá, nefotí!

chci na workshop

© Kateřina Janišová© Kateřina Janišová

Petr Slavík

Fanoušci biatlonu jeho snímky velmi dobře znají. Petr je oficiálním fotografem českého biatlonového týmu, nesoustředí se ale jenom na zimní sporty, skrz hledáček a s prstem na spoušti sleduje i ty letní, třeba závody horských kol. Na své přednášce vám přiblíží, jak se fotí v extrémních podmínkách a jaká překvapení vám může přichystat nevyzpytatelné prostředí hor (a měli byste se na něj připravit).

chci na přednášku petra slavíka

© Petr Slavík© Petr Slavík

Jiří Růžek

Ženská krása, to je to, o co na snímcích Jiřího Růžka běží. Ženské tělo pro Jiřího představuje nespočet možností, jak vyzdvihnout jeho půvab. Na pomoc si bere nejen prostředí, ale také světlo a stíny, které vyniknou o to více, že Jiřího snímky uvidíte povětšinou v černobílém provedení. A nejde jen o ženské půvaby, ale také o náladu, emoce, intimitu. Zkrátka akt se vším všudy. Patnáct let působení v oboru s vámi oslaví přednáškou, na které vám fotografování tohoto delikátního žánru přiblíží. Tak si ho nenechte ujít. :)

chci na přednášku jiřího růžka

© Jiří Růžek© Jiří Růžek

Kevin V. Ton

Kevin náměty na svoje fotky hledá po ulicích a vytváří perfektní dokument. Jeho snímky však nejsou pouhým zaznamenáním skutečnosti, vždycky v nich najdeme i něco překvapivého, co Kevin orámoval zajímavou kompozicí, volbou ústředního motivu nebo zachycením momentu s velkým M. Jeho fotky jsou zkrátka něco trochu víc než pouhý street, o to víc, že se většinou věnuje lidem na okraji společnosti. O tom, co si vlastně pod street fotkou představuje a co je to hlavní na tomto žánru, si poslechnete na středeční přednášce. Naučit se koukat na ulici jeho očima potom budete moci na dvou workshopech, v sobotu dopoledne a odpoledne.

chci na přednášku     chci na workshop

© Kevin V. Ton© Kevin V. Ton

Dan Vojtěch

Zvedne ruku ten, komu se při vyslovení jména Dan Vojtěch vybaví Red Bull a extrémní sporty. Sportovní fotka je žánr, díky němuž je známý, v portfoliu má ale i lifestylové snímky. Obojímu přidává kus ze sebe a není přehnané říct, že když vidíte jeho snímek, můžete velmi dobře odhadnout, že ho fotil právě on. Nedávno spoluzaložil ateliér Tomorrow 55, jehož prostředí můžete okouknout jak při workshopu, kde přijdete na kloub sportovní fotce, tak při párty, kde se potkáte nejen s Danem, ale taky s Martinem Přívratským. A taková šance se jen tak nebude opakovat!

chci na párty     chci na workshop

© Dan Vojtěch© Dan Vojtěch

Zarou Wildmoons, Kateřinou Janišovou

Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-
AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-

Související články

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

FESTivalová soutěž na Instagramu

FESTivalová soutěž na Instagramu

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...