4. 6. 2019 | 7 minut čtení

Jarní FotoŠkoda Fest je za námi a s ním i více než 170 inspirativních přednášek, akčních workshopů, produktových prezentací a přátelských setkání se známými i dosud neznámými tvářemi. Nesmírně nás těší, že jste s námi vytvořili jedinečnou atmosféru přímo v srdci Prahy a že jste tady byli s námi! Už teď se můžeme společně těšit na dalších 7 podzimních dní zasvěcených fotografii, od 4. do 11. listopadu se opět potkáme v Paláci fotografie Langhans :)

Jaro plné fotografické inspirace

Ani letos na jaře jsme akcemi nešetřili a uspořádali jsme jich pro vás stejně jako na podzim víc než 170. Při nich i mezi nimi jste si mohli osahat nejlepší kousky z dílen různých firem a vytěžit poznatky o focení od zkušených fotografů a Instagramerů. Pevně věříme, že si na své přišli milovníci portrétů, wildlife, fine art nebo analogu, možná že jste tady dokonce objevili nový žánr, který bude určovat vaši budoucí fotografickou kariéru! Protože FotoŠkoda Fest je nejen o prohlubování znalostí, ale také o poznávání zcela nových světů. :)

Neporučili jsme větru, dešti ani horku a o to víc nás těší, že jste za námi v hojném počtu dorazili a pomohli nám v srdci Prahy vytvořit přesně takový festival, na nějž se vždycky celý půlrok nedočkavě těšíme. Kromě spousty fotografických nápadů jste mohli ochutnat i lahůdku z malířského soudku, a to při prezentaci unikátního knižního díla zachycujícího monumentální odkaz Alfonse Muchy - Slovanskou epopej. Kromě toho jste během festivalu mohli na prodejně potkat specialisty značek Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Sony, Fujifilm, Sigma, Tamron, Bushman nebo Peak Design a dozvědět se od nich první poslední o všem, co vás zajímá.

K navštívení zajímavé výstavy

V Minigalerii i velkoformátové Maxigalerii jste po celou dobu festivalu mohli obdivovat výstavu fine art snímků Miloše Nejezchleba, která ale festivalem rozhodně nekončí - v Minigalerii se jimi budete moci pokochat ještě celý tento týden, v Maxigalerii dokonce až do konce srpna. Během festivalu jste mohli s akreditací zajít i na další výstavy - do Czech Photo Centre a Leica Gallery. Pokud jste měli ale tak nabitý program, že jste to nestihli, nezoufejte! S akreditací můžete tyto výstavy zdarma navštítit i v průběhu tohoto týdne.

Festival ve znamení hvězd

Jarní FotoŠkoda Fest zářil v jasném svitu fotografických hvězd, které vás nechaly nahlédnout do kuchyně své vynikající tvorby. Mohli jste tak navštívit přednášky a workshopy fine art fotografa Miloše Nejezchleba, milovníka wildlife Petra Bambouska, fashion fotografky Zary Wildmoons, streetaře tělem i duší Kevina V. Tonasportovního fotografa Petra Slavíka nebo vypravěče příběhů Stanislava Petery a navrch k tomu proniknout do online světa Instagramerů Lukáše Martínka, Czech Vibes nebo Cat & Cook.

Živé streamy besed

A pokud jste na některou z přednášek nestihli dorazit, nevěšte hlavu, možná je to právě jedna z šesti, které jsme živě streamovali na Facebook! Můžete si je pustit ze záznamu a přenést se alespoň online zpátky na Fest. Nedostali jste snad na přednášku Rostislava Stacha o fotolovech? Nebo jste propásli povídání Ondřeje Neffa o současné situaci fotografie a jejím budoucím směřování? Rádi byste si poslechli Miloše Nejezchleba vyprávějícího o vzniku svých fine art fotografií nebo Pavla Scheuflera, který shrnuje uplynulých 180 let ve fotografii? Láká vás natáčení v extrémních podmínkách v podání Petra Horkého nebo se chcete dozvědět něco o světě světla Davida Gaberleho? Máte štěstí! Právě tyhle si totiž můžete na našem Facebooku pustit i teď.

Rozhovory s osobnostmi

Všechny přenosy pro vás připravila F22 a navíc k nim přihodila i rozhovory s osobnostmi festivalu. Pokud jste mezi nimi nenašli toho, o kom byste se rádi dozvěděli víc, dost možná jsme ho vyzpovídali ještě před festivalem na našem blogu. Můžete si tam přečíst rozhovory třeba se Zarou Wildmoons, právničkou Andreou Pavelcovou, Instagramerem Lukášem Martínkem, fine art fotografem Milošem Nejezchlebem, svatebním fotografem Tino Kuskunisem, cestovatelem a fotografem přírody Václavem Šilhou nebo YouTuberem Tomášem Touhou.

Na Festu jsme se mohli dotknout hvězd a doufáme, že vám jejich světlo posvítí na vaše originální snimky a že jste si odnesli spoustu krásných vzpomínek. Fantazie je bezbřehá, tak ji neváhejte využít a přetavit nově nabyté zkušenosti ve fotky, které vás (a ostatní) okouzlí!

Fotografie hýbe světem. I po #fotoskodafest!

Atmosféru přímo na místě po celou dobu úžasně zaznamenával náš fotograf Vojta Kubec a prostřednictvím jeho snímků jste si ji mohli vychutnávat na Facebooku. Václav Křížek na feed i do Instastories na našem Instagramu po celý týden neúnavně sypal nejzajímavější momenty. Videa byla pod taktovkou F22.

Festival ale tímto týdnem rozhodně nekončí. I nadále totiž bude náš svět utvářet především fotografie a budeme nesmírně rádi, když se stanete jeho součástí. Když pod #fotoskodafest přidáte na Facebook nebo Instagram ty nejlepší fotky z workshopů, přednášek a dalšího festivalového dění, budeme se moci společně zaradovat nad povedenými snímky, zasmát nad veselými momenty a dojmout nad těmi roztomilými. A tak máme festival úplně nejradši. :)

Děkujeme a těšíme se na podzim

V kalenáři si červeným fixem tučně poznačte týden 4. - 11. listopadu, protože právě tehdy se uvidíme na podzimním Festu. My v sobě teď necháme chvíli doznívat dojmy z jarního, abychom se potom se mohli s chutí a novými nápady pustit do plánování toho příštího. Těšíme se na viděnou (nejpozději) v listopadu a do té doby přejeme spoustu dobrého světla, skvělých zážitků a fantastických záběrů!

 

PS: Pokud nám chcete říct, co se vám na festivalu líbilo, nelíbilo, dejte nám vědět na kurzy@fotoskoda.cz . Protože díky vám může být festival ještě lepší!

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 – 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

59 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Další Videa

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...