6. 6. 2019 | 4 minuty čtení

Sony Alpha A9 má nový firmware! Jedná se o verzi 5.0 a zásadně zdokonalí stávající funkce fotoaparátu a obohatí ho o 20 dalších. Pojďme se společně podívat na ta nejzásadnější vylepšení, které s sebou firmware 5.0 přináší.

Úplně nový fotoaparát

Sony Alpha A9 má nyní zdarma k dispozici nový firmware verze 5.0, který fotoaparát obohatí o 20 nových funkcí a stávající funkce zásadním způsobem vylepšuje. Pojďme se podívat, na co se můžete těšit!

Automatické ostření řízené AI

Autofokus, který si již dříve vysloužil chválu, s novým firmwarem nabízí bezkonkurenčně rychlé a přesné kontinuální ostření ve funkci Real-Time Tracking. Ta funguje i ve spojení s funkcí Real-time Eye AF, taktéž přidanou při aktualizaci. Real-time Eye AF rozpoznává objekty na základě AI (umělé inteligence) a umí výborně zaostřit na oko a zaostření udržet. Můžete ji nyní také spustit polovičním stiskem závěrky.

Vylepšené ovládání

Díky funkci My Dial můžete přednímu a zadnímu voliči a ovládacímu kolečku přiřadit funkce podle vašich potřeb. Díky tomu je máte rychle po ruce a můžete se soustředit pouze na fotku. Přiřazení funkcí lze uživatelským tlačítkem aktivovat i deaktivovat. Vybrané funkce navíc uvidíte i na displeji.

Lepší kvalita fotografie

Díky firmwaru budete moci maximálně těžit z vynikajícího snímače - fotoaparát bude umět ještě lépe zaznamenat i drobné změny světla, snímky budou co do barvy přirozenější a vylepšená je i funkce automatické vyvážení bílé (Auto White Balance).

Další vylepšení Alphy A9

Sony zareagovalo i na požadavky uživatelů a díky tomu si s novým firmwarem 5.0 můžete vychutnat také toto:

  • vylepšené funkce touchpadu
  • zdokonalené funkce dvojí karty
  • při focení ve formátu RAW + JPEG si můžete zvolit kvalitu JPEGu
  • funkci OFF displeje můžete nastavit pomocí tlačítka displeje
  • navazující snímky si můžete zobrazit ve skupinách
  • počet kontrastních bodů autofokusu se zvýšil z 25 na 425
  • kontinuální ostření funguje až do clony f/16 a pro clonu f/11 dosahuje výrazného zlepšení

Mobilní aplikace

Díky aplikaci Imaging Edge Mobile můžete fotografie přenášet z fotoaparátu do mobilního zařízení přímo během fotografování. Funkce Auto background transfer zase umožňuje snadné sdílení snímků na sociální sítě. Aplikace podporuje také funkci 4K Movie Transfer a dovoluje využít režim dálkového ovládání.

Aplikace Transfer & Tagging (dostupná zatím v USA, Kanadě, Velké Británii, Francii, Německu, Hong Kongu, Číně, Austrálii a Japonsku) zase umožňuje automatický přenos fotek do mobilního zařízení pomocí FTP. Díky ní také můžete k fotkám přidávat texty a hlasové zprávy, díky čemuž můžete snáze a rychleji komunikovat se svým týmem a ostatními fotografy.

Profesionální sportovní fotografka Mine Kasapoglu nový firmware testovala a na YouTube najdete její dojmy.

Další informace o firmwaru najdete na stránkách Sony podpory. Při nákup nového fotoaparátu A9 můžete využít nabídky bonusu 8 000 Kč, který získáte, když přinesete jakýkoli jiný full frame fotoaparát. Při nákupu produktů Sony můžete navíc využít cashback.

chci alphu a9

PEAK DESIGN Leash COYOTE - popruh

ultralehký a variabilní popruh, vhodný pro všechny fotoaparáty, velmi hladký, odolný a pevný úplet

1 290,-
EASYPIX KiddyPix Blizz modrý

dětský fotoaparát s předním (2 Mpx) a selfie (0,3 Mpx) objektivem, v balení pevné pouzdro, 2" displej na prohlížení a zdobení fotografií

1 490,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...