Výstavy

World Press Photo po dvouleté pauze opět v Praze

Termín: 6. 6. - 30. 6. 2019
World Press Photo po dvouleté pauze opět v Praze
6. 6. 2019 | 2 minuty čtení

Nejlepší snímky 62. ročníku soutěže World Press Photo se od 6. do 30. června představí na Staroměstské radnici. Česká republika se tak po dvouleté pauze stává jednou ze zemí, kde mohou putovní výstavu fanoušci fotografie navštívit. Součástí výstavy je i Cena Prahy, která přiblíží tvorbu australského fotografa Chrise McGratha. Úspěch v letošním ročníku zaznamenal i český fotograf Michael Hanke.

Nejlepší reportážní snímky ze světa

Fotografická soutěž World Press Photo byla založená v roce 1955 v Amsterdamu. Jedním z jejích úkolů je upozorňovat na aktuální problémy, které hýbou světem, a které si skrze fotografii snáze najdou cestu do povědomí společnosti. Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 4 738 fotografů se 78 801 snímky. Úspěch v tomto ročníku zaznamenal i český fotograf Michael Hanke, který se umístil v kategorii Sport.

Letošní 62. ročník bude ve formě výstavy k vidění ve 40 zemích světa, jednou z nich je po dvouleté pauze i Česká republika. Výstava je k vidění ode dneška 6. června až do 30. června na Staroměstské radnici. Součástí výstavy je i Cena Prahy, která přiblíží tvorbu australského fotografa Chrise McGratha, jenž zvítězil v kategorii Aktualita.

SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...