Výstavy

Sportovní fotky Dana Vojtěcha v Czech Photo Centre

Termín: 12. 6. - 11. 8. 2019| Místo: Czech Photo Centre
Sportovní fotky Dana Vojtěcha v Czech Photo Centre
10. 6. 2019 | 2 minuty čtení

Jméno Dana Vojtěcha zarezonuje v každém příznivci sportovní fotografie. Jeho fotky jsou originálním svědectvím nejen o jeho skvělém fotografickém oku, ale také o jeho nekonečné imaginaci, s níž vypráví příběhy sportovců. Jeho snímky si od 12. června do 11. srpna můžete prohlédnout v Czech Photo Centre.

Sport očima Dana Vojtěcha

Fanoušci sportovní fotografie jméno Dana Vojtěcha dobře znají a jeho rukopis jakbysmet, je totiž nezaměnitelný. V Czech Photo Centre si nyní od 12. června do 11. srpna můžete vychutnat sbírku toho nejlepšího z jeho portfolia.

Dan Vojtěch fotografoval řadu známých sportovců - od fotbalisty Petra Čecha a běžkyni Zuzanu Hejnovou přes kajakáře Vavřince Hradílka a oštěpařku Báru Špotákovou po snowboardisty Evu Samkovou a Šárku Pančochovou. Fotil pro Maxim, Netflix, Red Bull, Pilsner Urquell, T-Mobile nebo Nikon a spolupracoval se scénáristou filmu Tři dny Kondora Lorenzo Semple Jr.

K sebeprezentaci přistupuje stejně originálně jako k samotným fotografiím. Návštěvníky proto na výstavu zve velmi neotřelým způsobem:

Lidi se mě ptají, proč jsem se stal fotografem.

Blesk! První vzpomínka - držím otcův starý fotoaparát a nemůžu se zbavit dojmu, že mě ta věc magicky přitahuje. Koupil jsem si první film. Černobílý. A už mě to nepustilo. Jakmile jednou založím film, není cesty zpátky.

Cvak! "Všichni na svých místech, jdeme na věc!" hlásím do vysílačky. Špičkový pilot a vítěz nejrychlejšího motor sportu Red Bull Air Race Martina Šonka rovná křídla svého letounu a jen pár metrů nad zemí v plné rychlosti prolétne kolem lesu světel, které jej ve zlomku vteřiny ozáří a zapíšou na čip mého přístroje. Po několika pokusech jsem konečně spokojený. "Dobrá práce! Martine, můžeš přistát!"

Více informací od Dana Vojtěcha a o výstavě najdete na stránkách Czech Photo Centre.

Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
Jaromír Nohavica - CHTĚL JSEM JÍ ZAZPÍVAT

vazba: pevná, počet stran: 238, jazyk: čeština

290,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...