Fotosoutěže

Sony World Photography Awards přidává do soutěže nové kategorie

Sony World Photography Awards přidává do soutěže nové kategorie
11. 6. 2019 | 3 minuty čtení

Součástí Sony World Photography Awards 2020 bude nová kategorie a přibude i zcela nový formát soutěže pro mladé fotografy. Současně s tím Sony oznámila také jména 4 profesionálních fotografů a 3 studentů, kteří si letos odnesou grant společnosti Sony. Fotografie, které vzniknou na základě grantu, budou k vidění na výstavě příštího ročníku.

Příští rok se zaměří na ekologii

V soutěži Sony World Photography Awards 2020 přibude nová kategorie - životní prostředí (Environment category). Pořadatelé tak chtějí dát najevo, že toto téma je důležité pro současné umělce i celou společnost.

Kromě toho bude v příštím ročníku zaveden nový formát soutěže pro mladé fotografické naděje. V jejím rámci bude každý měsíc od června do prosince vyhlášeno nové témafotografové ve věku 12-19 let se budou moci každý měsíc zúčastnit až se třemi snímky. Sedm vítězů z každého měsíce se potom utká o titul mladého fotografa roku. K jednotlivým tématům také odborníci na dané téma poskytnou účasníkům rady, které jim pomohou na cestě k lepší fotce.

V rámci letošního ročníku byla také zveřejněna jména čtyř profesionálních fotografů a tří studentů, kteří dostali pro svou budoucí tvorbu grant společnosti Sony. Granty pro profesionály obdrželi Yan Wang Preston (Velká Británie), Ed Thompson (Velká Británie), Kohei Ueno (Japonsko) a Thomas Uusheimo (Finsko), z nichž každý získá finanční obnos ve výši 7 000 amerických dolarů a fotovybavení od Sony.

Studentské granty získali Joel Davies (Central St Martins, Velká Británie), Sam Delaware (Pacific Union College, USA) a Tobias Kristensen (Danish School of Media &Journalism, Dánsko). Každý z nich obdrží 3 500 dolarů a společně mají nyní za úkol vytvořit nový soubor děl. Výsledky obou grantů budou součásí výstavy World Photography Awards Exhibition 2020.

Letošní výstavu vidělo zatím na 25 000 lidí a nyní putuje po světě - do Japonska, Německa, Itálie, Indie nebo Mexika.

Do soutěže se můžete přihlásit zdarma už nyní na adrese www.worldphoto.org. Další podrobnosti o soutěži a soutěžních kategoriích najdete na stránkách www.worldphoto.org/swpa.

ROLLEI Sportsline 64 Selfie

Ideální na selfie fotografie, 2 integrované displeje, Fotografie v rozlišení až 64 Mpx

2 990,-
ROLLEI Sportsline Fun tyrkysový

Stylový kompaktní fotoaparát, Fotografie v rozlišení až 7680 × 5760 px, Nahrávání videa v rozlišení Full HD

1 990,-

Související články

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...